15.12.14

Πρόεδρος με την ψήφο του Μπούκουρα;...

Πρόεδρος με την ψήφο του Μπούκουρα; 
BINTEO...
Με τον αριθμό των βουλευτών που συγκεντρώνει η κυβερνητική πρόταση για την προεδρική εκλογή να μην πλησιάζει καν το κρίσιμο όριο των 180, το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στην εξίσωση και κάποιοι από τους «μετανοημένους» χρυσαυγίτες παραμένει ακόμα μακρινό. 
Βέβαια δεν βρισκόμαστε πια στην...
εποχή που ο κ. Μπαλτάκος κανόνιζε μέσω της επαφής του με τον Κασιδιάρη το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της ναζιστικής οργάνωσης. Επισήμως η οργάνωση έχει διακηρύξει ότι θα αρνηθεί την ψήφο σε οποιονδήποτε υποψήφιο Πρόεδρο. Στην πραγματικότητα μιλάμε για δύο ψήφους, του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και του Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από την οργάνωση και ο πρώτος είναι ελεύθερος, ενώ ο δεύτερος πιθανόν να αποφυλακιστεί, εφόσον το δικαστικό συμβούλιο κάνει δεκτή τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα.
Θα ήταν βέβαια άλλο ένα οδυνηρό πλήγμα στη δημοκρατία αν εξαρτιόταν η εκλογή του νέου Προέδρου από τις ψήφους χρυσαυγιτών, έστω και «πρώην». Ο λόγος είναι ότι αντίθετα από τις δικές τους όψιμες δηλώσεις, υπάρχουν πολλά στοιχεία για την άμεση εμπλοκή τους στη δράση της Χρυσής Αυγής. Εξάλλου ήδη η Δικαιοσύνη διερευνά και τη δική τους σχέση με την εγκληματική οργάνωση και προς το παρόν τούς θεωρεί μέλη της ηγεσίας της. Ειδικά ο Στάθης Μπούκουρας είναι λίγο δύσκολο να μας πείσει με το επιχείρημα ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της οργάνωσης και ότι στην πραγματικότητα ήταν οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου και τον έμπλεξε το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες».
Τον προδίδει το γεγονός ότι είναι η δική του υπογραφή κάτω από το νέο καταστατικό της Χρυσής Αυγής, εκείνο που κατατέθηκε στον Αρειο Πάγο κατόπιν εορτής, τον Αύγουστο δηλαδή του 2012, μετά τις εκλογές. Αλλά υπάρχουν και άλλα στοιχεία τα οποία τον τοποθετούν στο κέντρο της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης. Οπως η παρουσία του, μαζί με άλλα στελέχη (Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Ηλιόπουλος) στη συγκέντρωση που διοργάνωσε και καθοδήγησε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011, η οποία κατέληξε σε πογκρόμ εναντίον μεταναστών.
Ο Μπούκουρας διατηρούσε ιδιαίτερη σχέση με τον πυρήνα της Νίκαιας και τον σκληρό προφυλακισμένο πυρηνάρχη Γιώργο Πατέλη. Μιλώντας σε συγκέντρωση της τοπική οργάνωσης ο Πατέλης θα παρουσιάσει στα μέλη τον Μπούκουρα λέγοντας ότι μαζί έχουν «λιώσει πολλά παπούτσια, από τότε τουλάχιστον που ξεκίνησα εγώ στη Χρυσή Αυγή». «Οντως, έχουμε δώσει αρκετές μάχες στο πεζοδρόμιο με τον συναγωνιστή μου Γιώργο Πατέλη», θα ανταποδώσει το κομπλιμέντο ο Μπούκουρας, ο οποίος θα αποκαλύψει επίσης ότι ανήκε στην ομάδα που δρούσε στον Αγιο Παντελεήμονα.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: