9.12.14

"Έκλ@σεν η νύφη και σχόλασεν ο γάμος" ...

Με  διάγγελμά του ο απερχόμενος  πρωθυπουργεύων και πρόεδρος της ΝΔ   ανακοίνωσε  ότι ο αντιπρόεδρος  του ιδίου κόμματος   Σταύρος Δήμας θα...
είναι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Όπως διαβάσαμε στο ERTOPEN :
"...Με διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά ανακοινώθηκε το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Στάυρο Δήμα, πρώην επίτροπο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο Σταύρος Δήμας είναι ένας πολιτικός άνδρας σοβαρός και καταξιωμένος, με ευρωπαϊκές περγαμηνές και ιδιαίτερα σημαντικό έργο τόσο εντός των συνόρων όσο και στην Ε.Ε.
«Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό», είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως «είναι άνθρωπος που εκτιμά η ελληνική κοινωνία και σέβεται η διεθνής κοινότητα».
Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, «επιλέξαμε την καλύτερη υποψηφιότητα» και με εκείνον η χώρα θα είναι «από κάθε άποψη έτοιμη να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα».
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πρόκειται για την κοινή υποψηφιότητα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καθώς συμφώνησαν στο πρόσωπο του κ. Δήμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο..."
Τι κρίμα  που  ο καλός  του φίλος και  μέχρι προχθές  "εξ απορρήτων"  σύμβουλος και δερβέναγας  Μπαλτάκος, αποφάσισε  να  "ριζώσει"  για τα καλά  στον  μερικώς "παρθένο"  χώρο της ακροδεξιάς , φτιάχνοντας  "δικό" του  κόμμα- φερετζέ.
Θα ήταν  μια  πολύ  καλή επιλογή  απο πλευράς  του  "νταή" των  βρυξελλών, η οποία   θα  εξυπηρετούσε  άριστα  τα σχέδιά  του  για  τον  επαναπροσδιορισμό  του όρου "δημοκρατία" και την προσαρμογή  της  στα  πλαίσια  του ύφους , του ήθους και της  ιδεολογίας  της  νεώτερης  νέας  τάξης πραγμάτων.
Επειδή  όμως  ο Μπαλτάκος  είχε  ήδη αναλάβει  άλλη αποστολή, διάλεξε  κάποιον  που αφ΄ενός  να είναι σάρκα  εκ της σαρκός   του  κόμματος , και απο την άλλη να  μπορεί να
λειτουργήσει και ως αντιβίωση  σε  πιθανή  προσβολή   απο  τον Μητσοτακικό ιό (για την ακρίβεια  κόρη).
Ο κ. Δήμας  που  αν  δεν  πάνε  καλά  τα  πράγματα  στην   παρασκηνιακή  δημοπρασία  αγοράς  ψήφου, δεν  θα  νιώσει  την  υφή  του κόκκινου  βασιλικού  βελούδου  της προεδρικής  καρέκλας, μπορεί  να μήν  είναι  στρατευμένος ακροδεξιός , αλλά  έχει δύο ατού.Πρώτον είναι στο  μπλοκ  του Καραμανλή και δεύτερο  είναι  αυτός  που  μετά  το χαστούκι  της  Μαρίκας διώχτηκε  απο τον Μητσοτάκη  σαν  να ήταν  η τρίχα  στη ζύμη  του  μπλέ τηγανόψωμου.
Πονηρός  ο Καλαματιανός  αλλά όχι  τόσο ώστε  να περάσει αβλαβής  το ποτάμι   της  λαϊκής  αγανάκτησης  και οργής, το οποίο εξάλλου προσπαθεί  να συγκρατήσει  με  κάθε τρόπο  και με κάθε  εσωτερική  και εξωτερική βοήθεια.
Καληνύχτα  κύριε Σαμαρά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: