9.12.14

ΗΠΑ: Νέα υπόθεση πυροβολισμού άοπλου αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό...

Ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας σημειώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείας, με έναν λευκό αστυνομικό να...
πυροβολεί εναντίον ενός άοπλου μαύρου άνδρα. 

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο σερίφης της κομητείας Όραντζ της Φλόριντα Τζέρι Ντέμινγκς, ο οποίος ζήτησε έκκληση για αυτοσυγκράτηση, ο αστυνομικός Ρόμπερτ ΜακΚάρθι πυροβόλησε τρεις φορές με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να χτυπήσει τον Κέντρικ Μπαρτί, αφού εντόπισε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο σε συγκρότημα διαμερισμάτων λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. 

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στις αρχές ότι ο 28χρονος είχε τα χέρια του ψηλά όταν χτυπήθηκε από τα πυρά του αστυνομικού, ενώ από την πλευρά του ο σερίφης, δήλωσε ότι κάποιες από τις μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες όταν συνέβη το περιστατικό έρχονται σε σύγκρουση με τα όσα δήλωσε ο αστυνομικός.

Αυτόπτες μάρτυρες που βρίσκονταν στο συγκρότημα διαμερισμάτων όπου έλαβε χώρα το περιστατικό δήλωσαν ότι οι δύο άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν τα χέρια τους ψηλά όταν ο αστυνομικός άνοιξε πυρ, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπαρτί υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή αλλά κρίσιμη, δήλωσε ο σερίφης. Ένας δεύτερος άνδρας συνελήφθη.

Ο σερίφης Ντέμινγκς δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προσπάθησε τα λόγια του να είναι όσο δυνατό πιο «διαφανή» εξαιτίας των όσων συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στις ΗΠΑ. Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ανησυχώ για το πώς μπορεί να αντιδράσει το κοινό».

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τις αποφάσεις δικαστηρίων να μην ασκήσουν διώξεις κατά λευκών αστυνομικών, οι οποίοι φέρεται πως ευθύνονται για τον θάνατο δύο μαύρων άοπλων ανδρών στη Νέα Υόρκη και το Φέργκιουσον του Μιζούρι...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: