10.12.14

Bloomberg: Θα ψηφίσουν ΠτΔ...

...για να μην χάσουν τη δουλειά τους...


"Με την επιλογή του Σταύρου Δήμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κάνει έκκληση στους Έλληνες συντηρητικούς και στο...
προσωπικό συμφέρον όσων βουλευτών αντιτίθενται στην εκλογή ΠτΔ" αναφέρει σε άρθρο του το Bloomberg.

«Η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσφέρει στους συντηρητικούς βουλευτές μία υποψηφιότητα στη γραμμή της ιδεολογίας τους και δίνει στον Σαμαρά την ευκαιρία να παραμείνει στην εξουσία» γράφει το Bloomberg. «Ταυτόχρονα δίνει στα μέλη του κοινοβουλίου, που ανησυχούν ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η νίκη του στις εκλογές θα τους στερήσει τη δουλειά, ένα λόγο για να συνταχθούν με την κυβερνητική γραμμή» λέει στο πρακτορείο ο Αριστείδης Χατζής, αναπληρωτής καθηγητής Νομικών και Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας. Ο Σαμαράς θα πρέπει να διαλύσει το κοινοβούλιο, εκτός εάν καταφέρει να συγκεντρώσει την στήριξη 180 βουλευτών για την εκλογή του Σταύρου Δήμα.


«Πολλοί από αυτούς (βουλευτές) εξελέγησαν το 2012 για πρώτη φορά» λέει ο κ. Χατζής και προσθέτει ότι «προφανώς θα είναι και η τελευταία».

«Τέσσερα χρόνια λιτότητας, κάτω από τον έλεγχο της τρόικας, έχουν οδηγήσει την ανεργία στην Ελλάδα στο 26%, το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, και περιόρισε πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που αποτελούσε δίχτυ ασφαλείας για πολιτικούς σε πολλές χώρες. Εάν ο Δήμας εκλεγεί, τότε αυτή η βουλή θα επιβιώσει μέχρι το 2016» αναφέρει το πρακτορείο.

Στη συνέχεια το πρακτορείο, αναφέρεται στην πτώση του χρηματιστηρίου, τη μεγαλύτερη όπως αναφέρει πτώση από το 1987 και την άνοδο των spread, τα οποία αποδίδει στην ανησυχία των αγορών για το γεγονός ότι η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής προέδρου μπορεί να φέρει τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Σαμαράς χρησιμοποιεί αυτή την τακτική και επισπεύδει την εκλογή προέδρου, προτού υπάρξει συμφωνία με την τρόικα και έτσι ο πρωθυπουργός αφήνει σε πιθανή μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τη διαπραγμάτευση για την επόμενη μέρα της χώρας και να διαχειριστεί τις απαιτήσεις της τρόικας.

«Ο πρωθυπουργός λέει στον Τσίπρα, ότι είτε συναινείς για την εκλογή προέδρου ή καταλήγεις σε μία κατάσταση στην οποία θα πρέπει να κάνεις σοβαρούς συμβιβασμούς» λέει στο πρακτορείο η Δάφνη Χαλικοπούλου λέκτορας στον πανεπιστήμιο του Reading στη βόρειο Αγγλία.

Ο πρωθυπουργός, αναφέρει το πρακτορείο, μπορεί να αντλήσει την υποστήριξη βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και από τους 24 Ανεξάρτητους βουλευτές. Η επιλογή του Δήμα στοχεύει στους συντηρητικούς βουλευτές του κοινοβουλίου και στη συνέχεια αναφέρεται στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή το ελληνικό κοινοβούλιο...
Bloomberg

Δεν υπάρχουν σχόλια: