20.12.14

«Eκλογή Προέδρου, αναθεώρηση Συντάγματος και εκλογές το 2015»...

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος
Συμφωνία της κυβέρνησης με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις για την εκλογή του Σταύρου Δήμα ως Προέδρου της Δημοκρατίας και εθνικές εκλογές το φθινόπωρο του 2015 προτείνει ο Πάνος Παναγιωτόπουλος στη συνέντευξή του στην...
«Εφημερίδα των Συντακτών».
Παρότι η κυβέρνηση έχει απορρίψει ένα κυβερνητικό σχήμα «ειδικού σκοπού», ο πρώην υπουργός επιμένει ότι μπορεί να γίνει «ένα πλαίσιο συναίνεσης και σύνθεσης» έστω και χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. «Όποια πολιτική δύναμη δεν ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες συνθέσεων και συναινέσεων, θα αναλάβει βαρύτατες ευθύνες ενώπιον του ελληνικού λαού, για ό,τι ακολουθήσει από εκεί και πέρα».
«Το να κάνουμε συνέχεια εκλογές είναι εκφυλισμός της δημοκρατίας. Γι’ αυτό όλα σχεδόν τα δημοκρατικά Συντάγματα στον κόσμο καθορίζουν κατ’ ελάχιστον τετραετή θητεία για τις εκλεγόμενες κυβερνήσεις. Αλλιώς θα έλεγαν «ελάτε να κάνουμε εκλογές κάθε χρόνο ή κάθε εξάμηνο, γιατί εμείς είμαστε πιο δημοκρατικοί από τους άλλους»., τόνισε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Σχετικά με την υποψηφιότητα Δήμα σημείωσε πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που «μπορεί να προέρχεται από τη Ν.Δ., αλλά έχει υπερκομματικό προφίλ, μεγάλη προσφορά στον ελληνικό δημόσιο βίο, διακεκριμένη παρουσία στην Ευρώπη και ισχυρή κοινωνική αντίληψη για την οικονομική πολιτική. Ο Σταύρος Δήμας δεν παρασύρθηκε ποτέ σε νεοφιλελεύθερες ακρότητες και υπερασπίστηκε πάντοτε την ανάγκη να υπάρχει ελεύθερη -και όχι ασύδοτη- αγορά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: