15.12.14

Τα e-mail προς την τρόικα προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Τα διλήμματα που τίθενται από τις δεσμεύσεις, οι οποίες περιέχονται στα e-mail που αποστέλλει η κυβέρνηση προς την τρόικα αντιπροτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντίδοτο "στον...
φόβο που καλλιεργεί το Μέγαρο Μαξίμου".

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να θέτει στον δημόσιο διάλογο θέματα, όπως η αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5% στο 13%, οι αλλαγές στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, οι αυξήσεις συντελεστών ΦΠΑ σε τρόφιμα, ρεύμα, φάρμακα, βιβλία κοκ, η κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο συσχετισμός εισφορών και παροχών σε όλα τα ταμεία και τα υπόλοιπα μέτρα που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση με το γνωστό e-mail προς την τρόικα.

«Οι βουλευτές θα ψηφίσουν (σ.σ. στην Προεδρική Εκλογή) για το εάν τα e-mail προς την τρόικα θα γίνουν νόμος του κράτους» δήλωσε χθες από τη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας, θέτοντας ένα από τα βασικά διλήμματα που βάζει το κόμμα του ενόψει των ψηφοφοριών για τον διάδοχο του Κάρολου Παπούλια.

Η Κουμουνδούρου επιτίθεται προσωπικά στον πρωθυπουργό για το άρθρο του στη Realnews, με τον Αλέξη Τσίπρα, μάλιστα, να βάζει και τον δικό του…τίτλο! 

«Ο τίτλος του άρθρου θα έπρεπε να είναι “φοβάμαι ότι χάνω την εξουσία. Σας καλώ σε αποστασία”», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ο Γιάννης Δραγασάκης, με συνέντευξή του στην «Εποχή», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «κινδυνοπρακτεί», ότι δηλαδή «δημιουργεί ή ενθαρρύνει πράξεις και γεγονότα που προκαλούν κινδύνους. Είναι ο μόνος σε όλο τον κόσμο που επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ».

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, εκτιμά ότι οι 180 βουλευτές δεν θα βρεθούν ούτε στην τρίτη ψηφοφορία, καθώς ούτε ο φόβος για την οικονομία μπορεί να αποδώσει όπως το 2012, ούτε οι δημοσκοπήσεις μπορεί να ανατρέψουν την κατάσταση. 

Εκείνο που ανησυχεί την Κουμουνδούρου είναι να συμβούν απρόβλεπτα σενάρια, όπως π.χ. να ψηφίσουν υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας βουλευτές της Χρυσής Αυγής (πέραν των Στ. Μπούκουρα και Χρ. Αλεξόπουλου που έχουν ήδη ανεξαρτητοποιηθεί) ή μπροστά στην αποτυχία εκλογής Προέδρου να υπάρξει συγκρότηση κυβέρνησης «ειδικού σκοπού» ώστε «να απελευθερωθούν» βουλευτές των ΑΝΕΛ και της ΔΗΜΑΡ. 

«Κάτι τέτοιο, ωστόσο, μοιάζει αδύναμο», αναφέρει χαρακτηριστικά αρμόδιο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Εν τω μεταξύ, το πρωί σήμερα ο επικεφαλής της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης καταθέτει σκληρή ερώτηση προς την Κομισιόν για την παρέμβαση Γιούνκερ στην ελληνική πολιτική σκηνή...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: