8.12.14

Kαι οι Σκουριές στηρίζουν τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού...

Ψήφισμα στήριξης στον αγώνα του Ν. Ρωμανού από το Συντονιστικό Ιερισσού & Επιτροπή Αγώνα Μ.Παναγίας ενάντια στην...
εξόρυξη χρυσού


Η αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που τα τελευταία χρόνια περνάει μέσα από τα Μνημόνια με την Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ, δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς το όργιο καταστολής και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων ενάντια σε όποιον αγωνίζεται.

Ο Νίκος Ρωμανός βρίσκεται από τις 10/11 σε απεργία πείνας διεκδικώντας το δικαίωμά του να μορφωθεί. Το Συντονιστικό Ιερισσού και η Επιτροπή Αγώνα Μ.Παναγίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον αγώνα ενός ανθρώπου, που με ασπίδα το σώμα του και το μυαλό του διεκδικεί το αυτονόητο και συντασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει, γιατί θεωρούμε αναφαίρετο το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στη μόρφωση.

Απαιτούμε να δοθεί εκπαιδευτική άδεια στο Νίκο Ρωμανό, ώστε να μπορεί να παρακολουθήσει απρόσκοπτα τις σπουδές του στο ΤΕΙ Αθηνών, όπου πέρασε δίνοντας πανελλήνιες εξετάσεις, και καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ως απαράδεκτη και αδικαιολόγητη. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ενώ η στάση της προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Θεωρούμε ότι δεν πρόκειται για κυβερνητική αδιαλλαξία, αλλά για μήνυμα που έχει αποδέκτες κάθε “ανυπάκουο” και έχει στόχο να σπείρει το φόβο και την υποταγή σε όσους διεκδικούν και δεν υποτάσσονται.

Η πολιτεία οφείλει, έχει την ευθύνη να πάρει άμεσα πρωτοβουλία, για να λυθεί εδώ και τώρα το ζήτημα. Οι εκπαιδευτικές άδειες προβλέπονται από το σωφρονιστικό κώδικα και πρέπει να δίνονται στους κρατούμενους που τις δικαιούνται.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, και ο αλα καρτ σεβασμός τους, ταιριάζει μόνο σε μια παραπαίουσα, αυταρχική και υποτελή κυβέρνηση...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: