13.12.14

Κ. Μητσοτάκης: «Oμαλότητα ή άτακτη ρήξη, το δίλημμα»...

 Ο Κυριάκος ΜητσοτάκηςΕυθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για το μπλοκάρισμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές καταλογίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας πως «με την εμμονή του να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, παραβιάζοντας...
το γράμμα, αλλά και το πνεύμα του Συντάγματος, δημιούργησε διαρκές πολιτικό πρόβλημα και αστάθεια στη χώρα. Πιστέψτε με, αν δεν υπήρχε αυτή η συμπεριφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση, οι δανειστές μας δεν θα ήταν τόσο αμετακίνητοι».
«Για να εκλεγεί, Σταύρος Δήμας, θα πρέπει οι βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην εθνική προοπτική, σεβόμενοι το γράμμα και το πνεύμα του Συντάγματος, αλλά και το τι ζητάει η κοινωνία», τονίζει στην «Εφ.Συν» ο κ. Μητσοτάκης.
Την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή, εξέφρασε ο υπουργός, προσθέτοντας: 
«Αν, όμως, πάμε σε εκλογές, αυτό θα σημαίνει ότι από τις αρχές του 2015 και για έναν μήνα θα έχουμε προεκλογική περίοδο, στη συνέχεια εκλογές και διερευνητικές εντολές, καθώς πιθανόν δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία και πιθανότατα νέα προσφυγή στις κάλπες. Για δύο μήνες, δηλαδή, που διασφαλίσαμε τη χώρα με την παράταση που πήραμε, αντί να διαπραγματευόμαστε με πραγματικά εθνική ατζέντα, θα ασχολούμαστε με κάλπες. Την ίδια στιγμή, η οικονομία θα ζει μέσα στην αβεβαιότητα, η χρηματοδότηση θα έχει σταματήσει, οι αγορές θα μας οδηγούν στον γκρεμό και η χώρα δεν θα κυβερνιέται από κανέναν. Το πλοίο δεν θα έχει καπετάνιο να πάρει τις κρίσιμες αποφάσεις. Αυτό είναι σίγουρα συνταγή χάους».

 πηγη "Eφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: