15.12.14

O "δήμαρχος της μιζέριας"...

Χαμός στη Θεσσαλονίκη: Γιατί είπαν τον Μπουτάρη «ερημοσπίτη» και «δήμαρχο της μιζέριας»Κόντρα, μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη, σημειώθηκε στη...
διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου,με αφορμή το χριστουγεννιάτικο στολισμό της Θεσσαλονίκης.

«Μας κατηγορούν ότι αργήσαμε να στολίσουμε την πόλη. Ότι είναι γκρίζα και μαύρα τα Χριστούγεννα. Πήραμε την απόφαση να μην κάνουμε τη Θεσσαλονίκη λούνα παρκ», ανέφερε κατ” αρχήν ο δήμαρχος κ.Μπουτάρης, προσθέτοντας: «Τα παιχνίδια και το παγοδρόμιο που στήνονταν στην πλατεία Αριστοτέλους έδιναν την αίσθηση πανηγυριού και ήταν αποτρεπτικά για την κίνηση της αγοράς».

Ο δήμαρχος, αφού υποστήριξε πως αυτή ήταν η επιλογή της διοίκησης και πως είναι «υπερβολικό να στολίζεται η Θεσσαλονίκη από τα μέσα Νοεμβρίου», παρακίνησε τους πολίτες να στολίσουν οι ίδιοι τα σπίτια και τα καταστήματα τους δείχνοντας την «έννοια της συμμετοχής».

Ο Σταύρος Καλαφάτης, από την πλευρά του, χαρακτήρισε τον κ.Μπουτάρη «δήμαρχο της μιζέριας», «όχι κοσμοπολίτη, αλλά ερημοσπίτη». «Εάν υπήρχε ένα Δίκτυο μη στολισμένων για τα Χριστούγεννα πόλεων θα ήμασταν πρωταγωνιστές, θα ήμασταν πρώτοι. Δεν μιλάμε για έναν φτωχό, αλλά ανύπαρκτο στολισμό. Μια πόλη που δεν καταλαβαίνει από Χριστούγεννα»,τόνισε χαρακτηριστικά.

Διατύπωσε επίσης, την άποψη πως η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να είναι στολισμένη από τις 15 Νοεμβρίου, γεγονός που θα βοηθούσε στη «ψυχολογία» της αγοράς. «Ποιος σας είπε ότι θέλουμε λούνα παρκ και παγοδρόμια; Θα μπορούσατε να κάνετε διακριτικό και σεμνό φωτισμό και όχι μόνο στο κέντρο», συμπλήρωσε ο κ.Καλαφάτης...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: