16.12.14

Τηλέφωνο Σαμαρά σε Ιατρίδη, μετά το «Oχι»...

Άμεση συνάντηση με τη Μίκα Ιατρίδη ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αμέσως μετά τη δημοσίευση της...
  συνέντευξης της βουλευτή στο tvxs.gr και το analitis.gr, στην οποία ανακοίνωσε ότι δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Το analitis.gr επιστρέφει με νεότερο ρεπορτάζ κατά το οποίο η Μίκα Ιατρίδη δέχτηκε μεγάλες πιέσεις για συνάντηση με τον πρωθυπουργό τις τελευταίες ημέρες αλλά αρνήθηκε πεισματικά.

Ήταν μόνο μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης όπου αποσαφήνισε τις θέσεις της εξηγώντας τους λόγους που θα ψηφίσει «όχι» για πρόεδρο της Δημοκρατίας, που αποδέχτηκε την πρόταση.

Σε δηλώσεις της η κ. Ιατρίδη εξηγεί πως δεν αρνείται να συναντηθεί με κανένα και είναι ανοιχτή για διάλογο με οποιονδήποτε, αρκεί να υπάρχει σεβασμός στις θέσεις της, τις οποίες και ξεκαθάρισε με τη συνέντευξη της.

Στη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να πιέσει τη βουλευτή να ψηφίσει για Πρόεδρο υποστηρίζοντας ότι είναι ζήτημα εθνικής ανάγκης να αποφευχθούν εκλογές και ότι μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα σήμαινε αποσταθεροποίηση της χώρας.

Δεδομένου ότι ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός που είχε διαγράψει την κα. Ιατρίδη από τη ΝΔ όταν είχε αρνηθεί να ψηφίσει το Μνημόνιο και καθώς η ίδια έχει εκφράσει δημόσια την κάθετη αντίθεση της με την ακολουθούμενη πολιτική απ’ την κυβέρνηση του, η συζήτηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε ψυχρό κλίμα.

Η πίεση, πάντως, από την πλευρά του πρωθυπουργού για συνάντηση του με την κα. Ιατρίδη είναι ενδεικτική του ότι η κυβέρνηση δε θεωρεί πως έχει εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές. Και η κατάληξη της συζήτησης, όπως θα αποτυπωθεί στην ψηφοφορία της προσεχούς Τετάρτης, για την οποία η κα Ιατρίδη έχει προεξοφλήσει πως θα ψηφίσει αρνητικά, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

πηγη tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: