Σε ασκήσεις πόλωσης καταφεύγουν τα κυβερνητικά στελέχη με συνεχείς επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού του 2015, αντιλαμβανόμενα ότι δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να ...
υπερασπίζονται έναν υπό αναθεώρηση προϋπολογισμό. Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κουκουλόπουλος, «απείλησε» ότι υπάρχουν φωτογραφίες από την υποτιθέμενη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, με μεγαλοεπιχειρηματίες στο Salon de Bricolage.
Στην πρόκληση από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει αυτές τις φωτογραφίες αφού τις έχει, ο Π. Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι περιμένει από τον Αλ. Τσίπρα να διαψεύσει την συνάντηση από το βήμα της Βουλής για να βγάλει τις φωτογραφίες. Επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έστειλε και μήνυμα σε όσους ζητούν συναίνεση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ζητώντας «να πάμε το ταχύτερο δυνατό στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς συμφωνίες και συναλλαγές, με μικρή τεχνητή παράταση του προγράμματος».
Παράλληλα, οι βουλευτές της Ν.Δ., με πρώτο τον Δ. Κυριαζίδη, επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το «παρών» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μερική επιστροφή των περικοπών των ενστόλων και των δικαστών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, διευκρίνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών» γιατί δεν γινόταν σεβαστή η δικαστική απόφαση για επιστροφή του συνόλου των περικοπών, ενώ τόνισε στα κυβερνητικά στελέχη ότι «στρατός κι αστυνομία δεν είναι φέουδα καμιάς παράταξης» κι υπενθυμίζοντας ότι «δεν περικόψαμε εμείς τους μισθούς και τις συντάξεις των ενστόλων, εσείς το κάνατε».

avgi.gr