11.12.14

Telegraph: Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας υποψήφιος που λέει όχι στην τρόικα...

Το άρθρο της Telegraph σημειώνει ότι διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν πως ο λαός της Ελλάδας θα υπομένει εσαεί την αποικιακή πολιτική της Τρόικα και της μνημονιακής κυβέρνησης, βρίσκοντας φωνή ανατροπής στον...
ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

Στο άρθρο του ο έγκριτος δημοσιογράφος της Telegraph Ambrose Evans-Pritchar, τονίζει μεταξύ άλλων ότι ένας αρνητής των μνημονίων είναι πολύ πιθανό να είναι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Και σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον μια υπολογίσιμη πολιτική δύναμη η οποία εναντιώνεται στην πολιτική λιτότητας και τις απαιτήσεις της Τρόικα, αρνούμενος να συνηγορήσει στην βάρβαρη οικονομική κατρακύλα της Ελλάδας.

Παρουσίασε μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα ως έναν ώριμο Ευρωπαίο πολιτικό, που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται η πολιτική ταμπέλα του "αριστερού πάνω σε μοτοσυκλέτα",  εικόνα που είχαν καλλιεργήσει οι σκεπτικές κυβερνήσεις τις Δύσης όταν πρωτοακούστηκε το όνομά του στη διεθνή σκηνή.

Η εφημερίδα μάλιστα υποστηρίζει ότι η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιτίθεται στην σκληρή δημοσιονομική γραμμή της Γερμανίας, δεν βαδίζει σε σαθρό έδαφος καθώς κρίνονται σαν μη ρεαλιστικά τα σενάρια που "βλέπουν" την διάλυση της ευρωζώνης εάν η Ελλάδα δεν ακολουθήσει τις επιταγές της Τρόικα και η αγγλική εφημερίδα θεωρεί ότι η Άνγκελα Μέρκελ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν ήδη ξοδέψει πάρα πολλά για την σωτηρία του κοινού νομίσματος για να διακινδυνέψουν την διάλυση της ευρωζώνης.

Και συνεχίζει λέγοντας ότι ο κύριος Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά πως αμέσως μετά την εκλογή του θα κλιθεί να λογοδοτήσει στην Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα για τις οφειλές της χώρας του στους δανειστές, απειλώντας τον ότι θα σταματήσει την χρηματοδότηση όπως έκαναν και με την Ιρλανδία και την Κύπρο.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται σε πολύ αξιόπιστες πηγές υποστηρίζοντας ότι η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα θα είναι, "εφαρμόστε το χειρότερο σενάριο, δεν θα υποκύψουμε σε απειλές καταστροφής".

Το άρθρο συνεχίζει κάνοντας αναφορά στο κλίμα "αστάθειας" που διαμορφώνεται στις αγορές, υποστηρίζοντας ότι κύκλοι της αγοράς είναι σκεπτικοί για το ενδεχόμενο να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. "Δεν θα ξοδέψουμε αλόγιστα, αντιθέτως θα απελευθερώσουμε την αγορά εργασίας και θα στοχεύσουμε σε ρεαλιστικό πλεόνασμα", δήλωσε για την εφημερίδα ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης

Ο κύριος Βαρουφάκης τόνισε μάλιστα ότι"θα ξαναδιαπραγματευτούμε το χρέος με την Γερμανία, γιατί απλώς δεν είναι βιώσιμο" και συνέχισε αναλύοντας το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ καθησυχάζοντας τους σκεπτικιστές.

Το άρθρο κλείνει καταγράφοντας την ελεύθερη πτώση που έχει η ελληνική οικονομία τα τελευταία έξι χρόνια της κρίσης - από την 67η θέση ανταγωνιστικότητας (σε παγκόσμια κλίμακα) έπεσε στην 81η, πίσω από την Ουκρανία και την Αλγερία - και παρομοίασε την Ελλάδα σαν το πειραματόζωο των ισχυρών της ευρωζώνης...
stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: