15.12.14

Απόστολος Γκλέτσος VS Σταύρου Θεοδωράκη...

Από σήμερα το κόμμα που είχε εξαγγείλει εδώ και καιρό ο Απόστολος Γκλέτσος αποτελεί πραγματικότητα. Ο (και) δήμαρχος Στυλίδας προσήλθε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και...
κατέθεσε την ίδρυση της «Τελείας». Έτσι, αυτό απέκτησε νομική υπόσταση! Κι έχει και σήμα μια αριστερόστροφη σπείρα γκρι χρώματος μ' έναν γαλάζιο κύκλο στο μέσον.

«Δεν ανήκουμε σε κανέναν πολιτικό "-ισμό", είτε αυτός λέγεται καπιταλισμός, φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός, κουμμουνισμός ή ακραίος ατομικισμός. Διαχωρίζουμε μια και καλή τη θέση μας από ιδεολογήματα, που μας οδήγησαν στην καταστροφή, όπως εκείνα που ταλανίζουν τον άνθρωπο και δη τον πολιτικό άνθρωπο» γράφει ο Απόστολος Γκλέτσος στην «Διακήρυξη Αρχών Πολιτικού Περιεχομένου» της «Τελείας» και νομίζουμε πως ο Σταύρος Θεοδωράκης βρήκε έναν ισχυρό σύμμαχο στη μάχη του ενάντια στις ιδεολογίες. Ταυτόχρονα όμως είναι και αντίπαλός του στις εκλογές, αυτό είναι ένα μπέρδεμα.

«Πιστεύουμε στην ανάσταση της αληθινής ανθρωπιστικής Παιδείας, αυτής που δίνει την αληθινή φύση στο κοινωνικό ον, κάνοντάς το μέτοχο των αξιών που με κόπο και αγώνες κατέκτησε η ανθρωπότητα» η «Τελεία»; «Ο Καζαντζάκης έφερε κοντά τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο» το Ποτάμι.

«Πιστεύουμε στην πολιτική και ηθική Αναγέννηση που θα πυροδοτήσει ένα νέο πολιτικό και κοινωνικό κίνημα» ξανά η «Τελεία»; «Ζητώ θάρρος απ' το παλιό κομματικό σύστημα που μέχρι τώρα λειτουργεί με δειλία» το Ποτάμι.

Έχουμε να δούμε πολλά, πάρα πολλά. Θα το απολαύσουμε...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: