7.12.14

Which side are you on?..

«Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό»...

Απολιτίκ θεωρίες από τον Κωστή Μαραβέγια. Βρήκε το κατάλληλο timing για να μιλήσει κι αυτός, τώρα που πεθαίνει ένα παιδί.

Ήθελα να γράψω ένα κείμενο που να λέει...
«Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό». Δεν αφορούσε τον Κωστή, αλλά δημοσιογράφους, επιφανείς αρθρογράφους. Την ώρα που ένα παιδί πεθαίνει, ο Νίκος Ρωμανός, ορισμένοι κάθονται και θέτουν θέματα ιδεολογίας... Αστειεύονται, λοιδορούν, κάνουν πλάκα, βάζουν διλήμματα. Με ένα παιδί νεκρό ήδη (τον Αλέξη) κι άλλο ένα σε απεργία πείνας (το Νίκο).

Από τον Πάσχο Μανδραβέλη «αν είχαμε σοβαρούς Αριστερούς και αναρχικούς θα αγωνίζονταν για δικαίωμα τηλεκπαίδευσης σε όλους τους κρατούμενους και όχι για άδειες μόνο στον Ρωμανό», ως τον Γρηγόρη Ψαριανό, «αύριο, που θα θέλει να ''σπουδάσει'' ο ισοβίτης δολοφόνος, ο Κασιδιάρης και ο κάθε φασίστας εγκληματίας, ο σίριαλ κίλερ ή βιαστής, ο μαφιόζος θεριστής με το καλάσνικοφ, ο τύπος που γαμούσε τα παιδιά του στην υπόγα που τα 'χε δεμένα; ΑΝΘΡΩΠΟΙ δεν είναι κι αυτοί». Από τον Ανδρέα Πετρουλάκη, «ας του ζητηθεί μία δημόσια δέσμευση τιμής απέναντι στην κοινωνία, ότι θα χρησιμοποιήσει τα ευεργετήματα που παρέχονται στους φυλακισμένους που σπουδάζουν μόνο για σπουδές» ως τον Στέφανο Κασιμάτη, «ο Νίκος Ρωμανός είναι στη φυλακή, επειδή, οπλισμένος με ένα καλάσνικοφ, πήγε με τους φίλους του να απαλλοτριώσει τα χρήματα μιας τράπεζας στον (έκτοτε χιλιοτραγουδισμένο...) Βελβεντό Κοζάνης» και τον Γιώργο Τράγκα, «δεν γίνεται να πάει στα ΤΕΙ ο Ρωμανός, αν πάει, θα τον ακολουθούν πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ, που θα πρέπει να μπαίνουν και μέσα στις αίθουσες».

Βγάλτε τον σκασμό και μιλήστε ξανά, μετά, είτε η υπόθεση Ρωμανός έχει αίσια έκβαση, είτε τραγικό τέλος. Σεβαστείτε τουλάχιστον ένα παιδί που κάνει απεργία πείνας έναν μήνα, έχει χάσει 18 κιλά και, όπως λένε οι γιατροί, βρίσκεται ένα βήμα πριν την εντατική.



Ο Κωστής Μαραβέγιας βέβαια δεν διαθέτει καμία σχέση με όλα τα παραπάνω. Απλώς είναι πολύ τραγικό το timing που επιλέγει για να ανεβάσει ένα τέτοιο, απολιτίκ, σχόλιο. Όταν την προηγούμενη βραδιά έχει καεί η πόλη, τι νόημα έχει να βγεις να πεις για τα... καθαρά παγκάκια;..

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: