22.1.15

Σκηνικό για μια μέρα, αξίας 12.700 ευρώ!...


Μπορεί να μην έχουν καταλήξει στο ποιος θα κάνει τι και πως τη μέρα των εκλογών αλλά η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει αποφασίσει και εγκρίνει κονδύλι συνολικής αξίας 12.700 ευρώ (!) για το...
σκηνικό που θα χρησιμοποιηθεί ουσιαστικά για μια μέρα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Πέτρος Μάης έχει υπογράψει δύο σχετικές αποφάσεις για το σκηνικό των εκλογών. Η πρώτη αφορά την ανάθεση «κατασκευής τηλεοπτικού σκηνικού στο στούντιο 4 της εγκατάστασης επί της Λ. Μεσογείων 432, Αγ. Παρασκευή στην εταιρία Β. ΚΑΤΑΒΕΛΑΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.». 

Το κόστος της ανέρχεται σε 10.700 ευρώ (πλέον 23% ΦΠΑ ), «κατόπιν της από 20-1-15 τρίτης βελτιωμένης προσφοράς, που μας απέστειλε ο Ανάδοχος» όπως σημειώνεται στην σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια. Στην ίδια απόφαση επισημαίνεται ότι το σκηνικό «θα είναι σύμφωνο με το σχέδιο και τις προδιαγραφές της σκηνογράφου, κας Δήμητρας Μπατσακούτσα, του οποίου έχει γνώση ο Ανάδοχος και βάση του οποίου κατάρτισε την προσφορά του».

Με άλλη απόφαση η οποία επίσης έχει αναρτηθεί στην Διαύγεια εγκρίνεται και η αμοιβή για την σκηνογράφο ύψους 2.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α) «για την σχεδίαση και επίβλεψη κατασκευής του τηλεοπτικού σκηνικού για την κάλυψη των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015». Δηλαδή συνολικά το σκηνικό της συγκεκριμένης μέρας θα κοστίσει συνολικά 12.700 ευρώ που θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΝΕΡΙΤ για το οικνομικόέτος 2015. 

Στην κατασκευαστική εταιρεία η εξόφληση προβλέπεται να γίνει σε δύο δόσεις:

«α) 8.500,00€ (πλέον ΦΠΑ) με την ανάρτηση της παρούσας στο "Διαύγεια" β) 2.200,00€ (πλέον ΦΠΑ) με την ολοκλήρωση των εργασιών και την προσκόμιση σχετικής βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία της ΝΕΡΙΤ Α.Ε».  

Προβλέπεται επίσης ότι το σκηνικό θα «παραδοθεί για χρήση στην ΝΕΡΙΤ από τον Ανάδοχο το αργότερο το Σάββατο 24-1-15 στις 06:00 π.μ.».

Κάπως «αλμυρό» το κόστος για σκηνικό μιας μέρας. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι μέρος του θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσεχώς και σε άλλες εκπομπές...

Οι δύο αποφάσεις:

Απόφαση κατασκευής τηλεοπτικού σκηνικού.pdf

Απόφαση σχεδίασης και επίβλεψης κατασκευής του τηλεοπτικού σκηνικού.pdf

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: