12.1.15

Οι 17… «30άρηδες» του ΣΥΡΙΖΑ...

tsiprasΜεγάλη είναι η εκπροσώπηση της γενιάς από 30 έως 40 ετών στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
 Νεολαίοι, κομματικά στελέχη, επιστήμονες αλλά και νυν βουλευτές, που έχουν γεννηθεί από το 1974 έως το 1985-6 δίνουν τη δική τους μάχη για τον σταυρό, σε ένα...
κόμμα που το 2008 «προσπέρασε» την κομματική επετηρίδα εκλέγοντας τον 33χρονο τότε Αλέξη Τσίπρα ως αρχηγό, ο οποίος διεκδικεί τώρα την πρωθυπουργία της χώρας στα 39 χρόνια του, μερικούς μόλις μήνες αφότου η συνομήλική του, Ρένα Δούρου, εξελέγη «μικρή πρωθυπουργός», ήτοι περιφερειάρχης Αττικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πολλούς «τριαντάρηδες» στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα και στην Βουλή που διαλύθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, ενώ όσοι γνωρίζουν τον κομματικό μηχανισμό και τη λειτουργία του, ξέρουν ότι η άνοδος του Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία έφερε τεκτονικές αλλαγές στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου, όπου πλέον οι «τριαντάρηδες» και τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν έντονη παρουσία και πολλές φορές, κατέχουν κομβικής σημασίας θέσης ευθύνης.

Στη Β’ Αθήνας

Φυσικά, το «βαρύ πυροβολικό» της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ  δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Νίκο Παππά. Ο 39χρονος διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στην πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας, καθώς πολλές φορές έχει αναλάβει να «περάσει» τη «γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και τον «άνθρωπο των ειδικών αποστολών» στην Κουμουνδούρου. Φίλοι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από παλιά, ο Νίκος Παππάς έχει σπουδάσει οικονομικά και… ανεκλήθη από την Γλασκόβη, όπου ζούσε και εργαζόταν, όταν ο παιδικός του φίλος Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ήθελε έναν έμπιστο άνθρωπο δίπλα του.

Πέραν του Νίκου Παππά, στην αχανή Β’ Αθηνών δοκιμάζει τις δυνάμεις του και ο Ανδρέας Καρίτζης. Γεννημένος το 1975, ο Καρίτζης έχει μεγαλώσει στο Περιστέρι και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο ενώ το 2008 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή στην Φιλοσοφία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, είναι βασικό στέλεχος του Πολιτικού Σχεδιασμού της Κουμουνδούρου, ενώ έχει «ψηθεί» από νωρίς στην πολιτική, αφού ο Αλέκος Αλαβάνος τον είχε επιλέξει για εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πριν αναλάβει τη θέση ο Πάνος Σκουρλέτης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Μελιγγώνη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: