18.1.15

Ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να κάνει δώρο για την ονομαστική γιορτή του Σαμαρά μια στημένη συνέντευξη...



Tους λόγους για τους οποίους αισιοδοξεί ότι η Ν.Δ. θα είναι η πρώτη δύναμη στις εκλογές εξήγησε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Όπως είπε, πιστεύει ότι θα ήταν παράδοξο ο...
ελληνικός λαός να βγάλει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ «που κάνει ό,τι μπορεί για να μας φέρει σε σύγκρουση με τους εταίρους μας».

«Ο κ. Τσίπρας», πρόσθεσε, «είναι αυτός ο οποίος απέκλεισε κάθε μετεκλογική συνεργασία και...
με το ΠΑΣΟΚ και με το ΠΟΤΑΜΙ και με τον κ. Παπανδρέου και ο οποίος απηύθυνε πρόσκλησή σε ποιούς; Στο ΚΚΕ και στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είναι αν θέλετε, δύο κατ' εξοχήν αντιευρωπαϊκά κόμματα».

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως δεν πιστεύει ότι «ο Έλληνας πολίτης θα αφήσει ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτές τις περίεργες αντιευρωπαϊκές ιδεοληψίες του, τριτοκοσμικές ιδεοληψίες να εκλεγεί κυβέρνηση, να κάνει τους Έλληνες πειραματόζωα».

Αναφορικά με την άρνησή του να κάνει ντιμπέιτ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι δεν κάνει απευθείας διάλογο με υβριστές.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει την τύχη της Ελλάδας στα ζάρια και αδιαφορεί για το τι λένε οι σύμμαχοι της χώρας. «Καλός διαπραγματευτής είναι εκείνος που βγάζει τη χώρα του από την ανάγκη νέων δανεικών. Όχι αυτός που παίζοντάς το ψευτοπαληκαράς, δημιουργεί ελλείμματα και ύστερα πάει και τσακώνεται με το δανειστή του», είπε χαρακτηριστικά.

«Σου ρίχνουν κάθε τόσο και ένα "λεφτά υπάρχουν", έχουν φτιάξει ένα πρόγραμμα "λίστα γάμου» για τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα. Και επειδή δεν θέλουν να δουν τον κίνδυνο, σαν τη στρουθοκάμηλο, βάζουν το κεφάλι μέσα στην άμμο και κάνουν ότι δεν υπάρχει τίποτα», συνέχισε.

Εξάλλου εμφανίστηκε βέβαιος ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου μπορεί να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές, ώστε να τελειώσει το μνημόνιο. «Συμφωνία 7,2 δισ. για να πληρώσουμε άμεσες υποχρεώσεις που έχουμε από τον Μάρτιο και μετά. Χωρίς τα 7,2 δισ. θα πρέπει κανείς να βάλει χέρι στις καταθέσεις των πολιτών. Εγώ αυτό δεν θα το επιτρέψω ποτέ να γίνει», ξεκαθάρισε.

Epikairo: Δώρο για την ονομαστική του εορτή αποφάσισε να κάνει απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ-1 στον Αντώνη Σαμαρά, φιλοξενώντας μια συνέντευξη-επανάληψη της αντίστοιχης παρωδίας της ΝΕΡΙΤ λίγες ημέρες προτού φύγει το 2014 (για να την δείτε, πατήστε πάνω στο εικονίδιο του screenshot).

Σάββατο βράδυ, σε ώρα prime time, με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη να ρωτά και τον Σαμαρά να απαντάμε προκάτ τοποθέτηση, δίχως να μπορεί να κρατήσει ούτε τα προσχήματα του προσυνεννοημένου. Μακροσκελείς απαντήσεις, καμία παρέμβαση του δημοσιογράφου όσο απαντούσε ο πρωθυπουργός, ερωτήματα που δεν άγγιζαν την ουσία, παρά μόνο διευκόλυναν τον φοβικό Σαμαρά να πει το ποιήμα του απέξω.

Βλέποντας την συνέντευξη παρωδία του Σαμαρά, την ίδια ώρα μας ερχόταν στο μυαλό η τρομερά δημοσιογραφική και ζωντανή συζήτηση της Σοφίας Παπαϊωάννου με τον Γιώργο Παπανδρέου στον τηλεοπτικό σταθμό alpha, όπως βέβαια και την αλήστου μνήμης συνέντευξη Παπανδρέου στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ-1 με την Μαρία Χούκλη.

Η αντικειμενική δημοσιογραφία, όπως και η εν γένει λειτουργία των ΜΜΕ την περίοδο Σαμαρά πήγαν πολλές δεκαετίες πίσω, χάνοντας μεγάλο κομμάτι φερεγγυότητας και αξιοπιστίας, επιβεβαιώνοντας τον τρόπο με τον οποίο είχε μοιραστεί η τράπουλα πριν την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Τώρα που ιδρύθηκε, μπορεί ο λαός να δει ξεκάθαρα τις αντπαλότητες και τις εκλεκτικές φιλίες που διαθέτουν τα εγχώρια ΜΜΕ, γεγονός που αναδεικνύει ως επιτακτικό αίτημα την εξυγίανση τους και την απεξάρτηση από την εκάστοτε πολιτική εξουσία....

Από epikairo

Δεν υπάρχουν σχόλια: