3.1.15

Στους πρώτους 200 με το «Ποτάμι» και «αποσκιρτήσαντες» από ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ...

Τρεις πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ένας πρώην του ΣΥΡΙΖΑ και δυο πρώην ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονται στην πρώτη λίστα με 200 υποψηφίους βουλευτές που θα κατέβουν με το Ποτάμι.
Η Κατερίνα Μάρκου και η....
Νίκη Φούντα, που ανεξαρτητοποιήθηκαν εσχάτως από τη ΔΗΜΑΡ πρόλαβαν να απολαύσουν ψίχουλα δημοσιότητας από τα συνεχή ρεπορτάζ με το αν θα ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή όχι. Η πρώτη, πιο παλιά ανεξάρτητη ψήφισε "Δήμας" από την δεύτερη ψηφοφορία, ενώ η δεύτερη επέμεινε στο "Παρών".

Η τραγική ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι η 34χρονη κυρία Φούντα ανήκε στο ΣΥΡΙΖΑ και την "έκανε" τις παραμονές των εκλογών του 2012 για να εκλεγεί με τη ΔΗΜΑΡ έστω και αγχωμένα και με επανακαταμέτρηση με διαφορά 30 σταυρών από τον δεύτερο στην Αιτωολοακαρνανία. Μάλιστα προκειμένου να μπει στη Βουλή ο Φώτης Κουβέλης θυσίασε τον πιο πιστό του - όπως αποδείχτηκε - σύντροφο Δημήτρη Χατζησωκράτη κρατώντας την έδρα της Α΄Αθηνών, αφού ως Πρόεδρος κόμματος είχε το δικαίωμα να επιλέξει ανάμεσα στις δύο Περιφέρειες που ήταν υποψήφιος.

Ο τρίτος που προέρχεται από τη ΔΗΜΑΡ είναι ο Γρηγόρης Ψαριανός και την παρέα συμπληρώνει ο Πέτρος Τατσόπουλος που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δυο εκτίθενται στη Β΄ Αθηνών.

Η έκπληξη αφορά στην Αννυ Ποδηματά, πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου, με το ΠΑΣΟΚ. Επιλέχτηκε ενώ δούλευε ως δημοσιογράφος από τον Γιώργο Παπανδρέου, μετά το 2012 είχε μια δύσκολη σχέση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κυρίως με την επικεφαλής της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη.

Στις πρόσφατες ευρωεκλογές ήταν εκείνη που παρουσίασε το νέο ψηφοφέλτιο του ΠΑΣΟΚ και όλα έδειχναν ότι είχε βρει πεδίο συνεργασίας και κατανόησης με την ομάδα Βενιζέλου. Τελικά θα είναι απέναντι στη Συλβάνα Ράπτη, ως υποψήφια στην Α΄ Αθηνών, όπου και θα είναι υποψήφια η "πούρα" νεοφιλελεύθερη Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Ο Σπυρος Δανέλης, πρώην ευρωβουλευτής, προερχόμενος από το εκσυγχρονιστικό στρατόπεδο, προερχόμενος κι αυτός από τον Συνασπισμό, ακολούθησε από νωρίς τον Σταύρο Θεοδωράκη και θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο. Έκπληξη αποτελεί και η υποψηφιότητα της καθηγήτριας πανεπιστημίου Νιόβης Παυλίδου στην Α΄ Θεσσαλονίκης, που ήταν υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και απ΄ ότι φαίνεται ο "αρραβώνας" δεν πήγε πολύ καλά σε μια περιοχή που έχει ιδία αντίληψη για τα τεκταινόμενα ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος να πούμε ότι προφανώς ο Σπύρος Λυκούδης για δεύτερη συνεχόμενη φορά θα επιχειρήσει να εισέλθει στη Βουλή από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και όχι με σταυρό, γιαυτό και δεν ανακοινώθηκε, ενώ ο επικεφαλής Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι υποψήφιος στα Χανιά, ενώ έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος και σε άλλη περιφέρεια.

Κατά τα λοιπά η λίστα είναι γεμάτη με νέα πρόσωπα, αρκετά από τον χώρο των ΜΜΕ, του ακτιβισμού, με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο Θεοδωράκης μέσω της εκπομπής του "Πρωταγωνιστές" και από τον ακαδημαϊκό χώρο.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: