21.1.15

Δραγασάκης: Δεν θα δεχτούμε τη διορία της 28ης Φεβρουαρίου...

 
«Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο»...
Μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει χρόνο για να λειτουργήσει η δημοκρατία, υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον Βήμα FM.
 «Η...
διαπραγμάτευση δεν γίνεται με το πιστόλι στον κρόταφο» τόνισε και σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί τη  διορία της 28ης Φεβρουαρίου κατά την οποία εκπνέει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης.



Ο Γιάννης Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει χρόνο για να μπορέσει να προετοιμάσει τις δικές της προτάσεις που αφορούν: το νέο πλαίσιο δημοσιονομικών στόχων, το εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων και το δημόσιο χρέος. Όταν ρωτήθηκε για πόσο χρόνο μιλά υποστήριξε ότι ο χρόνος θα τεθεί υπό συζήτηση. «Είναι δυνατόν η νέα κυβέρνηση να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις, χωρίς να λάβει στα χέρια της τα στοιχεία για το δημόσιο ταμείο;» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς τι θα γίνει αν οι εταίροι αρνηθούν το αίτημα η διαπραγμάτευση να μην γίνει με την τρόικα, αλλά χωριστά με κάθε έναν από τους δανειστές, ο Γιάννης Δραγασάκης απάντησε πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο «αγνοείται η βούληση του ελληνικού λαού».

Υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση έχει ξεκινήσει και τόνισε ότι η παγίδα είναι το γεγονός πως μάς δανείζουν για να πληρώνουμε παλιά χρέη. «Θα πρέπει να βγούμε από αυτή την παγίδα» ξεκαθάρισε και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση στην Ευρώπη για το τι πρέπει να γίνει.

«Από τη Δευτέρα θα έχουμε μία άλλη μέρα, μία κυβέρνηση με δικό της πρόγραμμα και όχι αντίγραφο προγράμματος που της επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι» σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. Για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε δημοψήφισμα απάντησε ότι το δημοψήφισμα τίθεται την Κυριακή και πρόσθεσε ότι η εκτίμησή του είναι ότι «ο λαός θα καταδικάσει τα μνημόνια».

Ερωτηθείς εάν μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα κατοχικού δανείου τόνισε ότι αρχικά η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει από τα ευρωπαϊκά προβλήματα και πρόσθεσε ότι τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Εάν αναγκαστούμε να διαπραγματευτούμε ξεχωριστά με κάθε χώρα, τότε φυσικά το κατοχικό δάνειο θα τεθεί ως θέμα» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: