8.1.15

Προβάδισμα 3,5% του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση...

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου εμφανίζει δημοσκόπηση της Pulse RC για λογαριασμό του...
τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 29% και η ΝΔ 25,5% (στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, την 21η Δεκεμβρίου, τα ποσοστά ήταν 28,5% και 25% αντίστοιχα).

Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 5,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%.

Άλλο κόμμα επιλέγει το 4% του δείγματος. Οι επιλογές Λευκό/’Ακυρο/Αποχή συγκεντρώνουν 5%, ενώ 9,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.



Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων (εκτίμηση χωρίς αποχή, λευκό και άκυρο) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,5% και η ΝΔ 27%. Και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ-Δημ. Παράταξη, «Το Ποτάμι» και η Χρυσή Αυγή με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,5%. Η επιλογή Άλλο κόμμα συγκεντρώνει 4%. Το 9,5% του δείγματος είναι αναποφάσιστοι ή δεν απάντησαν.



Στην ερώτηση «ποιον από τους επόμενους δύο, θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», τον Αντώνη Σαμαρά επέλεξε το 36% και τον Αλέξη Τσίπρα το 30%. Το 31% απάντησε «Κανέναν από τους δύο». Δεν απάντησε το 3%.

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσετε, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα έβγαινε πρώτο»), το 61% απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, το 29% ΝΔ και το 3% άλλο κόμμα. Ένα 7% δεν απάντησε.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 5-6 Ιανουαρίου 2015...

tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: