9.1.15

«Γαλάζια» σφαγή εν όψει στις 4εδρικές περιφέρειες...


Η «μάχη» των δέκα 4εδρικών εκλογικών περιφερειών φοβίζει τους «γαλάζιους» υποψήφιους από τη στιγμή που η ΝΔ εμφανίζεται διαρκώς να κυνηγά τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις.
Μία...
εκλογική ήττα στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου θα είναι … καταστροφική, καθώς στις εκλογές του 2012 η ΝΔ ως πρώτο κόμμα στις οκτώ τότε 4εδρικές είχε εκλέξει συνολικά 25 βουλευτές ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις δύο. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ (όπως δείχνουν οι μετρήσεις) κόψει πρώτος το νήμα των εκλογών, αναμένεται «γαλάζια» … σφαγή βουλευτών.

Ως γνωστό, οι εκλογές του 2015 θα γίνουν με βάση την απογραφή του 2011 (οι εκλογές του 2012 έγιναν με την απογραφή του 2001) με συνέπεια να υπάρχει αλλαγή αριθμού εδρών σε 16 περιφέρειες με πιο εμφατική περίπτωση την Α΄ Αθήνας, η οποία χάνει τρεις έδρες! Αντίθετα, η Β΄ Αθήνας και η Β΄ Θεσσαλονίκης «κερδίζουν» δύο ενώ η περιφέρεια Αττικής τρεις έδρες.

Οι νέες 4εδρικές περιφέρειες είναι οι νομοί Τρικάλων, Καρδίτσας και Κυκλάδων, ενώ η Βοιωτία από 4εδρική γίνεται 3εδρική. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στις εκλογές του 2012, σε δύο περιφέρειες, Καβάλας και Πιερίας το «σκορ» για τη ΝΔ ήταν 4-0 ενώ στη Βοιωτία και τα Χανιά ήταν 3-1 υπέρ της ΝΔ παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις δύο περιφέρειες. Συνολικά, στις οκτώ 4εδρικές του 2012, η ΝΔ είχε εκλέξει 25 βουλευτές, από δύο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛΛ και έναν η Χρυσή Αυγή.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στις εκλογές του 2012, στις οκτώ 4εδρικές περιφέρειες είχαν … μοιραστεί 32 έδρες (τις 25 είχε πάρει η ΝΔ) ενώ τώρα με τις δέκα 4εδρικές θα μοιραστεί μεγαλύτερος αριθμός εδρών, δηλαδή 40.

Σε ποιες εκλογικές περιφέρειες αλλάζει ο αριθμός εδρών:



Κατανομή εδρών στις εκλογές του 2012 στις 4εδρικές περιφέρειες.



topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: