20.1.15

Οι 6 δεσμεύσεις του Αλέξη…

Πανικόβλητο κήρυκα του διχασμού, χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Αντώνης Σαμαρά, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο...
προεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, κατηγορώντας την ηγεσία της ΝΔ για απελπισμένες κραυγές και ότι «ονειρεύεται νέους γύρους εμφυλίου».

Για την επόμενη ημέρα ο κ. Τσιπρας σημείωσε ότι δεν διαθέτει μαγικό ραβδί για να επαναφέρει σε λίγες μέρες όσα οι προηγούμενοι κατέστρεφαν τόσα χρόνια. «Δεν υποσχόμαστε αυτόματες και μαγικές λύσεις» τόνισε και παρουσίασε έξι συγκεκριμένες δεσμεύσεις:

Πρώτη δέσμευση: ο αγώνας να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
Αγώνας κοινός με τους λαούς του Νότου αλλά και με τους λαούς και τους εργαζόμενους ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεύτερη δέσμευση: εγγύηση της αξιοπρέπειας για όλους. Εγγύηση για τις καταθέσεις. Για αξιοπρεπείς συντάξεις. Για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Εγγύηση για σταθερότητα και σιγουριά σε αυτόν το τόπο.

Τρίτη δέσμευση: Τέλος στους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Τέταρτη δέσμευση: Δίκαιη φορολογία. Με αφορολόγητο στα 12000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του με Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Οι μόνοι που έχουν να φοβούνται είναι οι λαθρέμποροι και οι φοροφυγάδες. Αυτοί που γεμίζουν τις λίστες τύπου Λαγκάρντ και οι οποίοι μέχρι σήμερα παρέμειναν ανενόχλητοι. Για αυτούς νοιάζεται και αυτούς προστατεύει ο κος Σαμαράς.

Πέμπτη δέσμευση: Τέλος στην διαπλοκή. Τέλος στο μαύρο πολιτικό χρήμα. Τέλος στις εξυπηρετήσεις που ένα παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα παρείχε απροκάλυπτα στον εαυτό του και στους φίλους του.

Έκτη δέσμευση: Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Και άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Με την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: