25.1.15

BBC: Η Ευρώπη περιμένει την ετυμηγορία των Ελλήνων...


Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς Τύπου βρίσκονται σήμερα οι εκλογές στην Ελλάδα. Το BBC φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση άρθρο με τίτλο «Ελληνικές εκλογές: η Ευρώπη περιμένει... την ετυμηγορία των Ελλήνων», στο οποίο το αποτέλεσμα των εκλογών στη χώρα μας συνδέεται άμεσα με την σταθερότητα στην Ευρώπη.
 
«Όταν οι Έλληνες ψηφίσουν την Κυριακή, δεν θα επιλέξουν απλώς μία νέα κυβέρνηση, θα στείλουν την ετυμηγορία τους στην Ευρώπη και τους ηγέτες της. Αν οι δημοσκοπήσεις είναι ακριβείς , η Ελλάδα βρίσκεται μία ανάσα πριν την εκλογή του πρώτου κόμματος κατά των μέτρων λιτότητας στην Ευρωζώνη . Αν συμβεί αυτό, το μέλλον στην Ελλάδα θα είναι και πάλι αβέβαιο», αναφέρει το δημοσίευμα, τα οποίο καταλήγει:
 
«Οι εκλογές της Κυριακής θα μπορούσαν να είναι μια σημαντική ημέρα για την Ευρώπη, όταν σε δύσκολους καιρούς ένα κόμμα κατά του κατεστημένου καταφέρει να πάρει την εξουσία . Και η νίκη στην Ελλάδα θα μπορούσε να ενισχύσει άλλα κόμματα της άκρας αριστεράς, όπως οι Podemos στην Ισπανία  Τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα πρέπει να παρακολουθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: