2.1.15

Χρυσόγονος: Η ελληνική οικονομία δεν γίνεται από γάιδαρος, άλογο κούρσας ...



ΒΙΝΤΕΟ...
"Αυτό που περιγράφει ο κ. Κύρτσος είναι η εφαρμογή των συμφωνημένων με τους εταίρους με τη μόνη διαφορά ότι είναι εκτός πραγματικότητας. Η...
ελληνική οικονομία δεν γίνεται από γάϊδαρο, άλογο κούρσας." δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσογόνος. Εξήγησε ότι δεν γίνεται ξαφνικά , η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα που δεν τα παρήγαγε ποτέ της και ταυτόχρονα να αναπτύσσεται κιόλας. Πριν 5 χρόνια ήταν πολύ υψηλότερα οι συντάξεις και μετά άρχισαν να πέφτουν συνεχώς με καταστροφικό τρόπο.
Καμία κυβέρνηση με οποιαδήποτε σύνθεση, δεν θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτά που έχουν συμφωνηθεί. Δεν μπορεί να μετατραπεί η Ελλάδα σε άλλη χώρα, ξαφνικά, τόνισε. "Δεν μπορούν να υλοποιηθούν τα συμφωνημένα με τους εταίρους. 6 δισ. σε τόκους πληρώσαμε πέρσι δεν μπορούμε να πληρώνουμε κάτι τέτοιο. Είναι ουτοπικό να εμμένουν σε εφαρμογή των συμφωνιών". Πρόσθεσε ότι εξ αρχής ήταν "τιμωρητική η λογική που είχε το πρόγραμμα που όμως έχει φτάσει στα όρια της πλέον". Η λιτότητα πρέπει να σταματήσει διότι συνεχώς δημιουργεί ένα υφεσιακό φαύλο κύκλο που δεν τελειώνει ποτέ.
Αναφορικά με τη ΔΗΜΑΡ ο Κ. Χρυσόγονος διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, ότι θα συμπορευτούν εκλογικά, σε επίπεδο αποφάσεων των συλλογικών τους οργάνων. Αν γινόταν με διατήρηση της πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας των κομμάτων και ειδικότερα της ΔΗΜΑΡ, υπήρχε το ενδεχόμενο να τεθεί νομικό πρόβλημα εκ των υστέρων διότι το Ανώτατο Εκλογικό δικαστήριο θα μπορούσε να προσβάλλει το αποτέλεσμα.


avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: