5.1.15

Στον Παπανδρέου ελπίζει η Νέα Δημοκρατία...

ÁÈÇÍÁ-Ï ðñùèõðïõñãüò Ã. ÐáðáíäñÝïõ óõíáíôÜôáé ìå ôïí ðñüåäñï ôçò ÍÄ, Á. ÓáìáñÜ åíüøåé ôçò óõíüäïõ êïñõöÞò ôçò Å.Å.  ãéá ôï åëëçíéêü ÷ñÝïò.(EUROKINISSI-ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)
Εντός Βουλής και μάλιστα με ποσοστά που μπορεί να κρίνουν την εκλογή βλέπουν το «Κίνημα» στο Μαξίμου. 
Ουδείς αμφέβαλλε ότι η επαναδραστηριοποίηση του Γιώργου Παπανδρέου θα μπορούσε να...
μεταβάλλει τα δεδομένα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης. Το Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών που ιδρύθηκε το Σάββατο, μοιάζει ικανό όχι μόνον να μπει στη Βουλή αλλά και να διαμορφώσει και νέες ισορροπίες. Κάποιοι μάλιστα εκ των γαλάζιων στελεχών, δεν απέκλειαν να είναι ο Γ. Παπανδρέου που θα πάρει την τρίτη εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έδιναν δηλαδή πιθανότητες να είναι το Κίνημα στην τρίτη θέση, μετά το ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ.

Στο Μαξίμου, ήδη πριν τις ανακοινώσεις Παπανδρέου, θεωρούσαν ότι το νέο κόμμα θα περιόριζε τη δυναμική της Κουμουνδούρου, καθώς κάποιοι εκ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα Παπανδρέου. Το πόσοι μένει να αποδειχθεί ενώ οι πρώρες δημοσκοπήσεις που θα αποτυπώνουν το νέο σκηνικό αναμένονται προς το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο – τρία δεδομένα, όπως περιγράφονται από τις έρευνες που έχουν ήδη στην κατοχή τους τα κόμματα. Για παράδειγμα, η πολύ μεγάλη διαφορά που καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, σε σχέση με τις επιδόσεις της Ν.Δ. Επίσης, οι σχεδόν 10 μονάδες υπέρ της Κουμουνδούρου στη Δυτική Ελλάδα (Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία) αλλά και το ισχυρό προβάδισμα στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Εκεί, δηλαδή, που το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου θεωρείται, εκ προοιμίου, ότι θα έχει πολύ ισχυρή παρουσία. Γαλάζιοι βουλευτές που εκλέγονται στην Κρήτη σημείωναν ότι το νέο κόμμα θα δώσει μάχη ακόμη και για τις δύο πρώτες θέσεις ενώ αντίστοιχες εκτιμήσεις για υψηλές εκλογικές επιδόσεις εκφράζονται και για τις άλλες δύο περιφέρειες, που προαναφέρθηκαν. Και προφανώς, η μετακίνηση ψηφοφόρων δεν θα προέλθει από τη Ν.Δ. αλλά από το ΣΥΡΙΖΑ, ή πάντως αυτό θέλουν να πιστεύουν τα στελέχη της Συγγρού.

Στο Μαξίμου αναμένουν το νέο κύκλο δημοσκοπήσεων προκειμένου να διαπιστώσουν τη νέα δυναμική που δημιουργεί η παρουσία Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό. Διότι, αν ξαφνικά η σημερινή ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ περιοριστεί στα όρια του στατιστικού λάθους, τότε -εκτιμούν στο γαλάζιο στρατηγείο- όλα παίζονται.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: