18.1.15

Διάψευση Λαφαζάνη για «χαράτσι υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές»...

 Διάψευση Λαφαζάνη για «χαράτσι υπέρ συντάξεων στις τραπεζικές συναλλαγές»
«Δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση».
Απάντηση στον Δ. Σταμάτη...

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιά, Παναγιώτης Λαφαζάνης, διέψευσε δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής" ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να εφαρμόσει εισφορά επί του συνόλου των τραπεζικών συναλλαγών υπέρ του ασφαλιστικού.

«Όχι. Δεν ...
υπάρχει τέτοια πρόθεση από το ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλει οποιαδήποτε εισφορά στις τραπεζικές συναλλαγές. Οι τραπεζικές συναλλαγές είναι άλλο πράγμα και η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος είναι άλλο πράγμα» δήλωσε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, o  Λαφαζάνης. 

«Εμείς δεν πρόκειται να επιβαρύνουμε καταναλωτές και καταθέτες με κανέναν απολύτως τρόπο. Εμείς δεν θα επιβαρύνουμε πολίτες προκειμένου να ενισχύσουν το ασφαλιστικό σύστημα» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι θέσεις για το ασφαλιστικό έχουν επεξεργαστεί από την επιτροπή προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και είναι στην επίσημη ιστοσελίδα του, σε σύνδεσμο όπου φιλοξενείται όλο το υλικό με τα προτεινόμενα μέτρα για όλους τους τομείς της οικονομίας.

Με αφορμή το δημοσίευμα, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, σημειώνοντας ότι στις ίδιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται και ένας ακόμα «ειδικός φόρος» στις δαπάνες συμμετοχής των πολιτών σε τυχερά παιχνίδια.


«Πρόκειται για μια απίστευτης σύλληψης πρόταση φορομπηχτικής πολιτικής, που αφορά άμεσα τον κάθε πολίτη. Από τον μισθωτό και τον συνταξιούχο μέχρι και όποιον αγοράζει λαχείο!», αναφέρει ο κ. Σταμάτης και υπογραμμίζει πως «μετά την πρόθεση φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των πολιτών που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ, αυτή είναι η νέα απειλή σε βάρος των πολιτών».

πηγη in.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το ανυπόστατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και τη δήλωση του κ. Σταμάτη:  
«Ψάχνεις με το κιάλι για να βρεις μια αλήθεια στα όσα καθημερινά ισχυρίζεται η ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούν για ασφαλιστικά ταμεία εκείνοι που τα κατέστρεψαν μέσω του PSI και πετσόκοψαν τις συντάξεις.

Μιλούν για τις καταθέσεις των πολιτών εκείνοι που τις καταλήστεψαν μέσα από φοροεπιδρομές, κατασχέσεις και μειώσεις σε μισθούς.

Για χαράτσια εκείνοι που τα επέβαλαν ως «προσωρινά» για να γίνουν μόνιμα. Μιλούν για τα τυχερά παιχνίδια εκείνοι που ξεπούλησαν τον ΟΠΑΠ σε φίλους τους επιχειρηματίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που εγγυάται τις καταθέσεις, την επαναφορά του δώρου Χριστουγέννων για τις χαμηλές συντάξεις, καθώς και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων.

Εμάς το πρόγραμμά μας είναι γνωστό, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε άλλα στο λαό και άλλα στα e-mails.»
Δεν υπάρχουν σχόλια: