8.1.15

Κάτι τρέχει με το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ…


...το οποίο δεν συγκαλείται σε συνεδρίαση από την πρόεδρο που έχει και την αρμοδιότητα, για την απόλυση της Έρρικας…

Την Δευτέρα 5 Ιανουαρίου επρόκειτο να συνέλθει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, για να εξετάσει την ρατσιστική, μοναδική και στοχοποιημένη απόλυση της Έρρικας Βαλλιάνου από τον ΑΝΤ1.

Την ίδια μέρα, η…
Άντα Ψαρρά έγραφε στην Εφημερίδα των Συντακτών: «Την επιστολή της συναδέλφου καλείται να συζητήσει σήμερα το αποδυναμωμένο συνδικάτο της ΕΣΗΕΑ, που βλέπει τις απολύσεις να περνούν, το εργατικό δίκαιο να καταργείται και αναγκαστικά περιορίζεται πλέον σε ανακοινώσεις, καταγγελίες και δηλώσεις συμπαράστασης».

Όμως, το Δ.Σ δεν συνεδρίασε και όπως γράφει ο Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης στο enimerosi24, «οι συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δεν γίνονται με την επίκληση διάφορων λόγων εδώ και καιρό» (η τελευταία ήταν πριν τα Χριστούγεννα).

Όπως σημειώνει ο κ. Μηχιώτης «η έχουσα εκ του καταστατικού το δικαίωμα να συγκαλεί τις συνεδριάσεις του ΔΣ, πρόεδρος Μαρία Αντωνιάδου, δεν το έχει πράξει. Σε δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε ως αιτία η δηλωθείσα «αδυναμία παρουσίας» ,από τον πρώην πρόεδρο Δημ. Τρίμη, από το ΣΥΡΙΖΑ, άλλες πληροφορίες, όμως, αποδίδουν τη μη σύγκληση του ΔΣ στις προτεραιότητες που είχε προτάξει η πρόεδρος, προκειμένου να αναλάβει πολιτική θέση, εν όψει των επικείμενων εκλογών».

Επίσης, υπογραμμίζει πως ο εκπρόσωπος των Συντακτών στο μεικτό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δεν έχει στείλει μέχρι σήμερα επιστολή για την απόλυση αυτή (που όπως έχει γραφεί κατά κόρον στο διαδίκτυο ήταν μεθοδευμένη από τον Β. Πελέκη).

«Επίσης αναμένεται με ενδιαφέρον και η στάση που θα τηρήσει το μέλος του ΔΣ από την παράταξη της Προέδρου, Δημ. Κοτταρίδη, εργαζόμενου ομοίως και στον “ΑΝΤ1”, όπως και σε άλλα μέσα ενημέρωσης( ΑΠΕ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ)»…

Δεν υπάρχουν σχόλια: