16.1.15

Μπάχαλο με τις ραδιοσυχνότητες της ΝΕΡΙΤ...

 
Μεγάλο θέμα έχει προκύψει, τον τελευταίο καιρό, με τις δημόσιες ραδιοφωνικές συχνότητες, τόσο στην περιφέρεια -το πρόβλημα ξεκίνησε με το λουκέτο στην ΕΡΤ- όσο και στην Αθήνα, πλέον. 
Είναι...
πολυάριθμες αυτές οι συχνότητες της ΝΕΡΙΤ, που είτε εκπέμπουν με τεχνικά προβλήματα, είτε βρίσκονται εκτός λειτουργίας ανά τακτά διαστήματα ή και για μήνες. Ακόμα και ολόκληρα κέντρα εκπομπής, που λειτουργούσαν επί ΕΡΤ έχουν πλέον σιγήσει. Με αποτέλεσμα, σε μερικές εκ των περιπτώσεων, να γίνεται και πλιάτσικο στις εγκαταστάσεις, με πρόσφατο παράδειγμα τον πομπό μεσαίων της ΕΡΑ Ρόδου, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους διαρρήκτες, και τον χώρο όπου βρίσκονταν οι πομποί μεσαίων του Φιλία FM και της ΕΡΑ Σπορ στα Μέγαρα.

Εσχάτως, το πρόβλημα επεκτάθηκε και στην Αθήνα. Συχνότητες όπως η 91.6 και η 106.7 της Πάρνηθας, και η 729 από τα μεσαία, έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και εβδομάδες, ενώ η 102.9 (τυπικά του Δευτέρου Προγράμματος) μερικές φορές αναμεταδίδει... τον Red 96.3! Δημιουργώντας έτσι νομικό θέμα στον σταθμό, καθώς το ΕΣΡ επιτρέπει την εκπομπή από μια και μόνο συχνότητα, για κάθε ραδιοσταθμό, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με μεγάλα πρόστιμα. Η «μπάλα» πήρε (ευτυχώς) και τον περίφημο πομπό στους 100.6 (του Σκάι;), ο οποίος δεν εκπέμπει εδώ και μέρες.

e-tetradio.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: