24.1.15

Βιάζεται ο Χαρδούβελης να έρθει η τρόικα...


Βιάζεται ο Γκίκας Χαρδούβελης « να έρθει άμεσα η τρόικα στην Αθήνα και να κλείσει η διαπραγμάτευση» την ίδια στιγμή που αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δηλώνουν ότι...
«είναι έξω από κάθε στατιστική πιθανότητα» να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος της τρόικας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ο υπουργός  Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αφού ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον Α. Σαμαρά, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, χαρακτήρισε θετικό γεγονός την ποσοτική χαλάρωση, και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να έρθει άμεσα η τρόικα στην Αθήνα και να κλείσει η διαπραγμάτευση». Εμφανίστηκε μάλιστα και αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Ο ίδιος θα μεταβεί στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης , όπου αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για την ανάγκη παράτασης του ελληνικού προγράμματος πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, αλλά και για την ανάγκη αύξησης της οροφής των εντόκων γραμματίων που μπορεί να εκδώσει το Ελληνικό Δημόσιο από τα 15 δισ. ευρώ κοντά στα 20 δισ. ευρώ.
Την Παρασκευή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γ. Χαρδούβελη με τον επικεφαλής του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν η ατζέντα του Eurogroup, οι αποφάσεις της ΕΚΤ για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και ζητήματα σε σχέση με τα δημόσια οικονομικά και τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους.

left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: