11.1.15

Παπανδρέου: Όταν παλεύαμε να σωθεί η χώρα...

gapkinima2
... ο Σαμαράς κι αυτοί που την χρεοκόπησαν, μας λιθοβολούσαν...
Οξεία επίθεση κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ την περίοδο 2004-2009, αλλά και της «κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια», εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του την Κυριακή, στην...
Αθηναΐδα. 
Τι είπε για το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση που προτείνει το "Κίνημα".
 Το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών" αξίζει να μπει στην Ελληνική Βουλή διότι η φωνή του είναι φωνή εμπειρίας και γνώσης για τα γεγονότα εντός και εκτός Ελλάδας, είναι εγγύηση για οποιαδήποτε συνεργασία κυβερνητική ή άλλη σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο, γιατί η Ελλάδα χρειάζεται ηγεσίες που βάζουν πρώτα τη χώρα και τους πολίτες της χωρίς να υπολογίζουν πολιτικό κόστος, είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση δυνάμεων που σήκωσαν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στον Πολυχώρο Αθηναϊς την Κυριακή το πρωί, προς τους υποψηφίους Βουλευτές του Κινήματος της Νότιας Ελλάδας και Νήσων.



Ο πρόεδρος του Κινήματος επιτέθηκε κατά των κυβερνήσεων της ΝΔ λέγοντας ότι «όταν εμείς το 2010 ήμασταν στο γήπεδο και κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον για να μην καταρρεύσει η χώρα, ο κ. Σαμαράς και αυτοί που την χρεοκόπησαν, ήταν στην εξέδρα και μας λιθοβολούσαν».

Τόνισε ότι «αν δεν είχε προηγηθεί η πορεία προς το χάος της χώρας την περίοδο 2004-2009, ο τόπος δεν θα χρειαζόταν ποτέ Μνημόνιο. Κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον βάζοντας πάνω από όλα την Ελλάδα και πήραμε αποφάσεις αντιδημοφιλείς αλλά σωστές για τη χώρα».
Όλη η ομιλία:
Φίλες και φίλοι,

Υποψήφιοι και υποψήφιες του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας στην Αττική και στη Στερεά Ελλάδα, στη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, στα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και στην Κρήτη,

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη σημερινή σας παρουσία.

Η δέσμευσή σας στον αγώνα μας αποτελεί την καρδιά που δίνει ζωή στο ΚΙΝΗΜΑ μας.

Μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες,
Δεν σκέφτηκα, δεν σκεφτήκαμε, τον εύκολο δρόμο.
Πήραμε μια δύσκολη απόφαση.

Η εμπιστοσύνη σας, η εμπιστοσύνη καθενός και καθεμιάς από εσάς, είναι εμπιστοσύνη στις ιδέες και αξίες που μας ενώνουν. Εμπιστοσύνη στις καλύτερες παραδόσεις των αγώνων μας και των αξιών μας.

Πολιτικές και αξίες, της βαθιάς πίστης στην δημοκρατία, την συμμετοχή, την διαβούλευση, την διαφάνεια, με βαθιά προσήλωση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, με σιγουριά ότι η ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντός μας, του πολιτισμού μας.
Αυτές τις ιδέες, αυτές οι πολιτικές είδαμε να γίνονται στόχος, να χτυπιούνται από ένα κατεστημένο που δεν ήθελε τίποτα να αλλάξει.
Αυτές οι ιδέες, όχι μόνο δίνουν το δικό μας ιδιαίτερο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα, αλλά αυτοί οι στόχοι θα μπορούσαν να χαθούν από το πολιτικό στερεώμα.
Αυτές οι ιδέες για μας δεν έμειναν ποτέ στην θεωρία, δεν ήσαν ευχολόγια. Έγινε η αρχή με πράξεις το 2004, το 2009 κόντρα σε πολλά και πολλούς που τα πολέμησαν.

Δίνουμε ξανά ζωή σε αυτές τις ιδέες με νέο ξεκίνημά μας σήμερα.

Η απόφασή σας να στρατευτείτε σε έναν δύσκολο αγώνα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι απόδειξη της πίστης σας σε αυτό το όραμα.
Ηδη με την δική σας απόφαση κάναμε το πρώτο μεγάλο βήμα.
Το ΚΙΝΗΜΑ μας απλώνεται παντού.
Γίνεται -και με την δικιά σας απόφαση ακόμα περισσότερο τώρα - γίνεται κάθε μέρα κτήμα όλο και περισσότερων πολιτών.
Μέσα από την αυτοοργάνωση, την κινητοποίηση προοδευτικών πολιτών και μαχητών κάνουμε μαζι το επόμενο βήμα στην ιστορική συνέχεια των δυνάμεων της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού, μαζί.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: