2.1.15

Υπουργικός "πόλεμος"...

Υπουργικός «πόλεμος» για τους διοικητικούς υπαλλήλουςΘέμα διοικητικής τάξης φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας με αφορμή...
πρόσφατες αποφάσεις που μετατρέπουν σε «μπαλάκι» τους διαθέσιμους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ παίζοντας παράλληλα και με την αγωνία των ανθρώπων που είναι όμηροι εδώ και 15 μήνες.

Από τη μια ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχώρησε στην έκδοση απόφασης για την τοποθέτηση 600 διοικητικών υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες κινητικότητας του ΑΣΕΠ και από την άλλη ο υπουργός Παιδείας με δική του απόφαση «παγώνει» τις διαδικασίες, εμμένοντας στην απόφασή του για επανατοποθέτηση όλων των διοικητικών υπαλλήλων, όπως αναφέρει και σχετικό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει την απόφασή του στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία οι πράξεις προσωρινής τοποθέτησης εκδίδονται από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Βέβαια η απόφασή του αφορά φορείς που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας και θα μπορούσε κάποιος να κάνει λόγο ακόμα και για μονομερή ενέργεια και παράκαμψη του κ. Λοβέρδου, αν και όπως αναφέραμε οι πράξεις εκδίδονται από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πάντως ο υπουργός Παιδείας, όπως προειπώθηκε, ενήργησε ταχύτητα σταματώντας τις διαδικασίες που ζητούσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: