31.1.15

«Δεν θα αγγίξουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς»...

«Υπάρχουν περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας, δεν θα αγγίξουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών» διαβεβαιώνει το στέλεχος και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Λιάκος στην...
La Repubblica. «Χρειάζεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για να βοηθήσουμε όποιον πεινάει» τιτλοφορείται η συνέντευξή του.
«Οι υπεύθυνοι του χρηματοοικονομικού συστήματος ξέρουν καλά ότι ο φαύλος κύκλος ύφεσης και αποπληθωρισμού θα καταδίκαζε την Αθήνα, και ότι θα έχαναν τεράστια ποσά», δηλώνει ο κ. Λιάκος, ο οποίος, παράλληλα, επαναλαμβάνει ότι «η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ» και ότι «μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα καταφέρουν να βγουν ενισχυμένες».
Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε με καθοριστικό τρόπο στην διαμόρφωση του οικονομικού προγράμματος, όπως υπογραμμίζει η La Repubblica, καθιστά σαφές πως η νέα κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί με βάση τα έντεκα σημεία που είχε αφήσει σε εκκρεμότητα η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά θα ότι «προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση εκατό σημείων, διότι το Μνημόνιο έπαψε να ισχύει».
Στην ερώτηση «τι σκέφτεστε να κάνετε, από την στιγμή που τέλη Μαρτίου τελειώνει το ρευστό χρήμα στην διάθεσή σας» ο Δημήτρης Λιάκος απαντά, μεταξύ των άλλων, ότι «υπάρχουν περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας» και πως «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα μπορούσε να εκδώσει ομόλογα για διαρθρωτικές επενδύσεις». Θεωρεί, παράλληλα, ότι «θα ήταν αρκετό να περιοριστεί το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο έχει τεθεί υποχρεωτικά στο 4,5% του ΑΠΕ, για να απελευθερωθούν πόροι για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».
Τέλος, αποκλείει ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε έκτακτη ανάληψη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών, ή να θέσει υπό αμφισβήτηση τα χρέη με τον ιδιωτικό τομέα...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: