23.1.15

«Έτοιμοι πολλοί Έλληνες να δώσουν μια ευκαιρία στον Τσίπρα»...


Οι εξελίξεις στην Ελλάδα σε άρθρο του BBC...
Στον Αλέξη Τσίπρα και το προεκλογικό κλίμα στην Ελλάδα αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του BBC, σύμφωνα με το οποίο, «πολλοί Έλληνες είναι έτοιμοι να δώσουν μια ευκαιρία» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο...
ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει πως το τέλος της «εθνικής ταπείνωσης» είναι κοντά, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα πρώτο τρεις ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, γράφει το BBC.

Αναφερόμενο στη χθεσινή του ομιλία, το δημοσίευμα σημειώνει πως ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους υποστηρικτές για μια καθαρή εντολή που θα του επιτρέψει να τελειώσει με τις πολιτικές λιτότητας της χώρας. Επανέλαβε επίσης την υπόσχεσή του μειωθεί στο μισό το χρέος της Ελλάδας.

Οι εκλογές της Κυριακής παρακολουθούνται στενά από τις χρηματοπιστωτικές αγορές, που φοβούνται ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

«Τη Δευτέρα, η εθνική ταπείνωση θα τελειώσει. Ζητάμε για μια πρώτη ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα» ανάφερε ο κ. Τσίπρας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του BBC, Mark Lowen, πολλοί Έλληνες είναι έτοιμοι να δώσουν στον κ. Τσίπρα μια ευκαιρία, πιστεύοντας η ζωή του δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερα.

Η Ελλάδα έχει περάσει από μια βαθιά ύφεση και εξακολουθεί να έχει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού άνεργο, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: