20.1.15

Η «ανταμοιβή» του Θ. Φορτσάκη...



«Μόνο η δημιουργία ενός νέου φορέα, με διακυβέρνηση που εξ υπαρχής διαθέτει προδιαγραφές καλλιέργειας, αυτοσυνειδησίας, συντακτικής ανεξαρτησίας, με οργανωτικές δομές εξ υπαρχής σχεδιασμένες… με προσωπικό που οφείλει την...
πρόσληψή του στις γνώσεις, τις ικανότητες και την αξία του και είναι προσηλωμένο στην ανεξαρτησία της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας από πολιτικές και κομματικές επιρροές, μπορεί να επιτύχει τον στόχο που θέτουν για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση το Σύνταγμα…»  σημείωνε, μεταξύ άλλων, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στην περίφημη απόφαση που επικύρωσε θεσμικά το κυβερνητικό πραξικοπηματικό λουκέτο στην κερδοφόρα ΕΡΤ ΑΕ στις 11 Ιουνίου 2013.
Την πιστοποίηση της «ανεξαρτησίας» από κομματικούς και κυβερνητικούς μηχανισμούς στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφερε ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, πρύτανης Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε στο νέο θεσμικό όργανο ως εγγυητής του μη κομματικού ελέγχου στη ΝΕΡΙΤ.
Τον Νοέμβριο του 2014, 17 μήνες μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ, ο Θ. Φορτσάκης αποχώρησε από το Εποπτικό Συμβούλιο και δυόμισι μήνες αργότερα ανακοινώθηκε ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ο άνθρωπος που εγγυήθηκε την ανεξαρτησία από κομματικούς μηχανισμούς στην εποπτεία του μορφώματος της ΝΕΡΙΤ πιστοποιεί με τη συμμετοχή του στον μηχανισμό της ΝΔ ότι εκπλήρωσε άριστα την αποστολή του: Να θάψει και θεσμικά την ΕΡΤ! Ενώ η δική του θέση και η προεδρία του στο Εποπτικό Συμβούλιο… αξιοποιήθηκαν από την πλειοψηφία των μελών του Συμβουλίου της Επικρατείας για την επικύρωση του λουκέτου στην ΕΡΤ, σε μια από τις πιο μαύρες σελίδες για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

«Βασικό μας μέλημα είναι να εγγυηθούμε τη διαφάνεια της διαδικασίας και την ανεξαρτησία του νέου φορέα από κάθε κυβερνητική παρέμβαση, ώστε να λειτουργήσει στα πρότυπα διεθνών ραδιοτηλεοπτικών φορέων», είχε δηλώσει ο Θ. Φορτσάκης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ όταν εξελέγη στη θέση του προέδρου του ΕΣ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: