18.1.15

Η προεκλογική ερώτηση του μήνα...

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να κάνει η επόμενη κυβέρνηση μόλις βγει;..

Μπορείτε να ξεχωρίσετε ένα μόνο μέτρο που θεωρείτε ότι πρέπει άμεσα να λάβει ή να αλλάξει η επόμενη κυβέρνηση;

Να...
ξαναδημιουργήσει τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Όλα προέρχονται και εξαρτώνται απ' αυτόν. Αν παράγεις καλά και φθηνά, θα πουλάς. Αν δεν παράγεις τότε όσες ελαφρύνσεις κι αν σου κάνουν πάλι θα χρωστάς στο τέλος.


Κορίνα, 29, ποδολόγος - αισθητικός 

Να αυξήσει τον κατώτατο μισθό! 


Στέλιος, κοντά στα 60, καθηγητής ΤΕΙ

Εσείς ποιο θεωρείτε ότι είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση; 

Να βρει τρόπο να δώσει ένα τέλος στην ανεργία των νέων. Η ανεργία είναι η μεγαλύτερη πληγή της χώρας αυτή τη στιγμή, άρα αυτό που επείγει είναι η αντιμετώπισή της. Ας δημιουργήσει 1,5 εκατομμύρια θέσεις! 

Δήμητρα, 19, φοιτήτρια Διοίκησης Επιχειρήσεων 

Ίσως να λάβει ένα μέτρο σχετικό με την παιδεία. Τι όμως; Λόγου χάρη να υπάρχει η ευκαιρία, μετά τα δύο πρώτα χρόνια φοίτησης στο πανεπιστήμιο, όλοι οι φοιτητές να εργάζονται σε μία θέση σχετική με το αντικείμενό τους. Όλοι να αποκτούν προϋπηρεσία και να μην βγαίνουν στην αγορά εργασίας ξαφνικά μετά από χρόνια σπουδών χωρίς καμία απολύτως ιδέα και επαφή με αυτόν τον κόσμο. 

Αλέξανδρος, 23, φοιτητής Δασολογίας

 Να λάβει μέτρα κατά των διακρίσεων. Να περάσει ένα αντιρατσιστικό νομοσχέδιο όπως πρέπει να είναι, πλήρες. Όχι σαν το τωρινό που είναι σαν να μην πέρασε. Ένα αντιρατσιστικό που να θίγει και να καλύπτει όλα τα ζητήματα ταμπού της σύγχρονης κοινωνίας.

Ελευθερία, 42, ελεύθ. επαγγελματίας 

Να διορθώσει τη φορολογική ανισότητα. Όχι μόνο να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Ο ΕΝΦΙΑ είναι το κερασάκι στη τούρτα. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η διόρθωση της σημερινής ασυμμετρίας στον φορολογικό καταμερισμό της χώρας. 

Γιώργος, 24, υδραυλικός

Σίγουρα κάτι που να έχει να κάνει με το φορολογικό κομμάτι. Η φορολογία σήμερα ρίχνει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και ρημάζει τη μεσαία τάξη...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: