8.1.15

Γαλλία: Σημαίες τζιχαντιστών και μολότοφ στο αυτοκίνητο των δραστών...

Το Λονδίνο ενίσχυσε τη συνοριακή του ασφάλεια...
Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη επίχειρηση της γαλλικής αστυνομίας σε σπίτι όπου πιθανόν έχουν βρει καταφύγιο οι δράστες της επίθεσης στο "Charlie Hebdo", γαλλικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι...
στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν κοντά στο Βιγιέ-Κοτερέ, βρέθηκαν σημαίες τζιχαντιστών και δέκα βόμβες μολότοφ.

Οι δύο δράστες Σερίφ και Σαΐντ Κουασίεν, αναγνωρίστηκαν από εργαζόμενο σε πρατήριο βενζίνης νότια του Βιγιέ-Κοτερέ το οποίο λήστεψαν.




Σύμφωνα με τον εν λόγω εργαζόμενο που έπεσε θύμα κλοπής, οι δράστες φορούσαν κουκούλες και έφεραν εμφανώς Καλάσινκοφ και εκτοξευτήρα ρουκετών.


Το μεσημέρι, αυτό το πρατήριο βενζίνης, το οποίο βρίσκεται σε εξοχική τοποθεσία, στην άκρη ενός δρόμου με τέσσερις λωρίδες, είχε περικυκλωθεί από τις δυνάμεις της τάξης, ανεφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου. Πολλοί χωροφύλακες με στολή ήταν ανεπτυγμένοι μπροστά από το πρατήριο και κρατούσαν τους δημοσιογράφους σε απόσταση.


Η αστυνομία διένειμε τη νύχτα τις φωτογραφίες των υπόπτων, του Σερίφ και του Σαΐντ Κουασί, αδελφών ηλικίας 32 και 34 ετών, γεννημένων στο Παρίσι και γαλλικής υπηκοότητας, επισημαίνοντας πως είναι πιθανόν "οπλισμένοι και επικίνδυνοι".



Το Λονδίνο ενίσχυσε τη συνοριακή του ασφάλεια

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορά της, περιλαμβανομένων των λιμανιών και των σημείων ελέγχου που διαθέτει στο γαλλικό έδαφος, ως απάντηση στην πολύνεκρη επίθεση στα γραφεία του εβδομαδιαίου σατιρικού περιοδικού "Σαρλί Εμπντό" στο Παρίσι.

Μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε πως τα επιπλέον μέτρα ασφαλείας δεν οφείλονται σε συγκεκριμένες πληροφορίες και ότι δεν υπάρχουν σχέδια να αυξηθεί ο συναγερμός για επίθεση στη χώρα, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο.

"Ενισχύσαμε προληπτικά την ασφάλεια των συνόρων", δήλωσε η εκπρόσωπος προς δημοσιογράφους. "Για παράδειγμα στα λιμάνια, οι άνθρωποι που θα περάσουν απ' αυτά θα δουν αυξημένους ελέγχους στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, λίγο περισσότερο έλεγχο των φορτίων και θα δουν επίσης μια αυξημένη ορατή παρουσία".

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: