19.1.15

"Αφήστε την Ελλάδα να ανασάνει"...

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τον ελληνικό λαό και το...
συνδικαλιστικό του κίνημα εν όψει των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Η πρόεδρος του ACTU, Ged Kearney, δήλωσε ότι οι Αυστραλοί συνδικαλιστές υπέγραψαν ένα κείμενο εναντίον των μέτρων λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα με τίτλο « Αφήστε την Ελλάδα να ανασάνει».

Τα αυστραλιανά συνδικάτα ζητούν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν «να δείξουν καλή θέληση στις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, με στόχο την εξάλειψη του χρέους και την αποκατάσταση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Παράλληλα, ζητούν «να στηριχθεί η προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με πιο δίκαιο τρόπο» δήλωσε η κ. Kearney. Η ίδια τόνισε ότι το ACTU ανησυχεί βαθύτατα από τις επιπτώσεις που έχουν στον ελληνικό λαό η κρίση και τα μέτρα λιτότητας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το συγκεκριμένο κείμενο, που υιοθετήθηκε από το ACTU, είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Επιτροπής Αλληλεγγύης Αυστραλίας-Ελλάδας της οποίας ηγείται ο ομογενής συνδικαλιστής Αδάμ Ρορρής.

Ο κ. Ρορρής καλεί την αυστραλιανή κυβέρνηση «να ασκήσει την επιρροή της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα ώστε να αρθούν τα επαχθή μέτρα που έχουν λυγίσει τους εργαζόμενους της Ελλάδας»...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: