Στην κοπή πίτας του Πειραϊκού Συνδέσμου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Ομίλου Φρεαττύδος «ΠΟΡΦΥΡΑΣ», στον...
πολυχώρο «Passport» παραβρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.
Στο πλαίσιο της απονομής βραβείων του ΑΟΦ «ΠΟΡΦΥΡΑΣ» σε προπονητές και αθλητές, ο κ. Μώραλης απένειμε βραβείο στον προπονητή του Ολυμπιακού στο μπάσκετ κ. Γιάννη Σφαιρόπουλο.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε:
«Σήμερα έκοψαν την πίτα τους δύο αθλητικοί σύλλογοι του Πειραιά, διαφορετικού διαμετρήματος και διαφορετικής ιστορίας. Ο Πειραϊκός Σύνδεσμος είναι ο παλαιότερος σύλλογος του Πειραιά και από τους παλαιότερους στη χώρα. Είναι ένας σύλλογος που προάγει τον πολιτισμό, την παιδεία, τον αθλητισμό και επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο, με περισσότερα από 120 χρόνια ιστορίας. Ο σύνδεσμος περνάει τα δικά του οικονομικά προβλήματα, όπως ολόκληρη η χώρα και η πόλη. Θέλει εκσυγχρονισμό, θέλει βοήθεια από το Δήμο και από άλλους φορείς, ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε αυτόν τον ιστορικό σύνδεσμο.
Από την άλλη, ο «ΠΟΡΦΥΡΑΣ», είναι ένας σύλλογος με 60-70 χρόνια ιστορίας. Έχει επενδύσει στη νέα γενιά, σε πολλά νέα παιδιά, σε πολλά νέα αθλήματα. Αυτό δίνει μια διαφορετική δυναμική. Είδαμε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο, μια αίθουσα με παλμό, με πολλά μικρά παιδιά, με νέα παιδιά. Προάγουν τον αθλητισμό, το βόλεϊ, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Εγώ τους έδωσα συγχαρητήρια.
Χάρηκα και τις δύο πίτες, για διαφορετικούς λόγους την κάθε μία. Από την μία, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο γιατί σέβομαι την ιστορία και το έργο που έχει παράγει για τον Πειραιά και το μέλλον που μπορεί να έχει και από την άλλη στον «ΠΟΡΦΥΡΑ» γιατί το παρόν του είναι πάρα πολύ δυναμικό, είναι κάτι που βοηθάει την πόλη.
Ευχήθηκα και στους δύο καλή χρονιά. Να έχουν επιτυχία, ο καθένας στους δικούς του στόχους και επιδιώξεις. Στα παιδιά του «ΠΟΡΦΥΡΑ», να έχουν την υγεία τους, να ποντάρουν στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός αποτρέπει από πολλά άσχημα φαινόμενα της εποχής. Εγώ, άλλωστε, προέρχομαι και από το χώρο του αθλητισμού και έχω ιδιαίτερη ευαισθησία. Εύχομαι κάθε χρόνο να βοηθάει και ο Δήμος ώστε και ο Πειραϊκός Σύνδεσμος, αλλά και ο «ΠΟΡΦΥΡΑΣ» να βαδίζουν προς το καλύτερο»...
newpost