14.1.15

Διευκρινίσεις Αναστασιάδη για υδρογονάνθρακες...


Το θέμα του φυσικού αερίου έχει συζητηθεί και υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα σε Ε/κ και Τ/Κ δήλωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης μετά τη συνάντηση που είχε με τον ειδικό σύμβουλο του...
γενικού γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ειντε.

Σχολιάζοντας αναφορές του ειδικού συμβούλου ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τόνισε πως αυτό που εισηγήθηκε δεν είναι να τεθούν όλα στο τραπέζι στο τέλος, αλλά να τεθούν τα εναπομείναντα θέματα.

Το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να συζητηθούν, είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, είναι λίγο πριν από την κατάληξη σε μια συνολική λύση και εφόσον θα κατατίθενται οι χάρτες που αφορούν τις εδαφικές αναπροσαρμογές. Και όχι, υπέδειξε, συνδέοντας το φυσικό αέριο με το εδαφικό, αλλά αντιπαραβάλλοντας τις ευαισθησίες των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε επίσης ότι έχει προβάλει και τις ευαισθησίες της Ελληνοκυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά το θέμα του φυσικού αερίου.

«Θετική η συμβολή Αναστασιάδη»

«Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε μια θετική συμβολή, η οποία ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να βγάλει τη διαδικασία των συνομιλιών από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει», δήλωσε ο Έσπεν Μπάρθ Έιντε ύστερα από συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η διαδικασία στο Κυπριακό δεν προχωρεί και όσο δεν προχωρεί, πάει σε μια de facto λανθασμένη κατεύθυνση. Αναγνώρισε ότι έγινε ένα βήμα από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, γεγονός που αποτελεί κάτι στο οποίο «μπορούμε να κτίσουμε», ενώ είπε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να αναγνωριστεί και από την τουρκοκυπριακή πλευρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: