5.1.15

Στον Κορυδαλλό ο Ξηρός, έρευνες στο Λουτράκι...


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, η απολογία του Χριστόδουλου Ξηρού ενώπιον του 11ου τακτικού ανακριτή όπου και κρίθηκε προφυλακιστέος. Ακολούθησε η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ο...
Ξηρός, όπως αναμενόταν, δεν υπήρξε συνεργάσιμος με τις αρχές. «Δεν συμμετέχω στη διαδικασία σας, δεν με ενδιαφέρει, δεν θα δεχθώ ερωτήσεις και σας παραπέμπω στην αρχική μου δήλωση», φέρεται να δήλωσε στον ανακριτή.

Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε και δεύτερο διαμέρισμα που σχετίζεται με τον Χρ. Ξηρό. Σύμφωνα με την αστυνομία πραγματοποιούνται έρευνες σε σπίτι που διέμενε συνεργός του Ξηρού.
Κατηγορία για ίδρυση τρομοκρατικής οργάνωσης

Σύμφωνα με τη δίωξη που του απαγγέλθηκε χθες (04/01), ο Χριστόδουλος Ξηρός φέρεται να είχε ιδρύσει και να διηύθυνε δική του τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν έχει άγνωστα μέλη.

Ειδικότερα, κατά τη δίωξη η οργάνωση του Χριστόδουλου Ξηρού κατηγορείται:

► ότι επιδιώκει την τέλεση της κατασκευής, προμήθειας, κατοχής από κοινούεκρηκτικών υλών και βομβών με σκοπό τη χρήση τους για την πρόκληση κινδύνου σε πράγματα και άνθρωπο

► για την παράνομη κατοχή πολεμικών τουφεκιών, πυρομαχικών και άλλα

► για την παράνομη κατοχή διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων.

Παράλληλα, ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία, παραβίαση περιοριστικών όρων καιπαράνομη οπλοφορία για το όπλο που είχε πάνω του τη στιγμή της σύλληψης. Ωστόσο οι εισαγγελικές Αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και σε βάρος τριών αγνώστων προσώπων που φέρονται να νοίκιασαν το σπίτι στην Ανάβυσσο.

Ενώπιον του εισαγγελέα ο Χριστόδουλος Ξηρός είπε ότι «H χώρα μας τελεί υπό ξένη κατοχή της τρόικας και της Μέρκελ και θεωρώ υποχρέωσή μου την αντίσταση. Οσοι μηχανισμοί στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις, καθώς και τους ντόπιους δωσίλογους, θεωρώ ότι δεν έχουν καμία δικαιοδοσία να μου ζητήσουν τον λόγο. Αντιθέτως, σαν μέρος του μηχανισμού εσείς είστε αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στον λαό και την ιστορία».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: