11.1.15

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στη γερμανική εφημερίδα...

Δύο συλλήψεις για την επίθεση στη γερμανική εφημερίδα 
Δύο άτομα συνελήφθησαν για την εμπρηστική επίθεση το πρωί, στην εφημερίδα του Αμβούργου, "Hamburger Morgenpost"- που είχε αναδημοσιεύσει σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ από τη  "Charlie Hebdo".
Στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα αναφέρει πως...
δεν υπήρχαν εργαζόμενοι μέσα στα γραφεία την ώρα της επίθεσης.

Οπως κι άλλες γερμανικές εφημερίδες, η "Hamburger Morgenpost", υπό τον τίτλο "Τόση ελευθερία πρέπει να είναι δυνατή", είχε αναδημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα της 3 σκίτσα της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας "Charlie Hebdo", μετά την επίθεση στα κεντρικά της γραφεία στο Παρίσι από δύο τζιχαντιστές που σκότωσαν 12 ανθρώπους, ανάμεσά τους πέντε σκιτσογράφους της.

Η εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας δήλωσε ότι είναι "πολύ νωρίς" να ειπωθεί ότι η επίθεση κατά της εφημερίδας έχει σχέση με τη δημοσίευση των σκίτσων αυτών, αλλά τόνισε ότι αυτό αποτελεί βασικό θέμα που θα εξεταστεί στην έρευνα.

Επικαλούμενη πηγή που δεν κατονομάζει της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας των ΗΠΑ, η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag εκτιμά σήμερα ότι η σφαγή στο Charlie Hebdo πιθανόν να προαναγγέλλει κύμα επιθέσεων στην Ευρώπη από τρομοκράτες τζιχαντιστές. Η αμερικανική NSA υπέκλεψε επικοινωνίες στις οποίες ηγετικά στελέχη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος προανήγγειλαν νέες επιθέσεις, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: