19.1.15

Επιβεβαιώνεται η επίθεση στο προεδρικό μέγαρο της Υεμένης...

Δύο νεκροί, 14 τραυματίες...

Η υπουργός Ενημέρωσης της Υεμένης δήλωσε πως το προεδρικό μέγαρο στη Σαναά δέχθηκε σήμερα επίθεση στη διάρκεια...
μαχών ανάμεσα στο στρατό και σιίτες μαχητές Χούτι και έκανε λόγο για απόπειρα πραξικοπήματος.

Η υπουργός Νάντια αλ-Σάκαφ δεν κατονόμασε την παράταξη που, σύμφωνα με την ίδια, αποπειράθηκε να καταλάβει την εξουσία. Το προεδρικό μέγαρο υπερασπίζεται η στρατιωτική μονάδα προεδρικής προστασίας. Η υπουργός πρόσθεσε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν κατά τις μάχες στη Σαναά.

Ωστόσο σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό από ιατρική πηγή, οι νεκροί από τις σημερινές συγκρούσεις είναι τουλάχιστον 2 και οι τραυματίες 14.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο όπου η ισχυρή σιιτική πολιτοφυλακή Άνσαρ αλ-Αλλάχ επιχειρεί να ενισχύσει τον έλεγχό της στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Ένας αξιωματούχος της Άνσαρ αλ-Αλλάχ, ο Άλι αλ-Μπουχάιτι, δήλωσε πως οι μαχητές της σιιτικής πολιτοφυλακής ελέγχουν τώρα έναν στρατηγικής σημασίας λόφο που δεσπόζει του προεδρικού μεγάρου.

«Αυτή τη στιγμή ελέγχουμε τον Τζέμπελ Ναχντίν, ο οποίος δεσπόζει του προεδρικού μεγάρου, και επιτρέπουμε στους φρουρούς της προεδρίας να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους παίρνοντας μαζί τους από ένα προσωπικό όπλο», δήλωσε ο αλ-Μπουχάιτι.

Εξάλλου η αυτοκινητοπομπή του πρωθυπουργού Χάλεντ Μπαχά δέχθηκε πυρά σιιτών πολιτοφυλάκων κατά την αναχώρηση του πρωθυπουργού αφού συμμετείχε σε μια συνάντηση με τον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι με θέμα τα μέσα για την εγκαθίδρυση μιας κατάπαυσης του πυρός. Ο Μπαχά βγήκε σώος από την επίθεση, διευκρίνισε η υπουργός αλ-Σάκαφ.

Η ίδια πρόσθεσε επίσης πως η εθνική τηλεόραση και το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Saba δεν ελέγχονται πλέον από τις κρατικές αρχές. Οι σιίτες πολιτοφύλακες Χούτι «αρνούνται να δημοσιεύσουν οποιαδήποτε δήλωση της κυβέρνησης», σύμφωνα με την υπουργό...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: