24.1.15

"Με το Κίνημα χτίζουμε τη νέα πλειοψηφία...




 Θα στηρίξω τον Τσίπρα, αν..."...
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ο Γ. Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα" δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα και επίδικα θέματα.
Ο πρόεδρος του "Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών" μιλάει για τις δημοσκοπήσεις, το...
εκλογικό αποτέλεσμα, το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Τσίπρα, τον Καραμανλή, το μνημόνιο, την εκροή καταθέσεων από τις τράπεζες και τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

Εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα. Υποστηρίζει πως το Κίνημά του όχι μόνον θα εκπροσωπείται στη νέα Βουλή, αλλά θα είναι, όπως λέει η θετική έκπληξη της 25ης Ιανουαρίου. Διατείνεται πως δεν διέσπασε, όπως τον κατηγορεί ο Ευάγγ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ, αλλά το μετάλλαξε σε "συνιστώσα της Δεξιάς" η σημερινή του ηγεσία και αυτός προσπαθεί να ανασυγκροτήσει το χώρο του δημοκρατικού σοσιαλισμού προκειμένου αυτός να ξαναγίνει πλειοψηφία.

Τάσσεται υπέρ της συναίνεσης και της, μετεκλογικά,  πολιτικής συνεννόησης ώστε να σταματήσει η λιτότητα και να υπάρξει ανάπτυξη. Περιγράφει με καθαρό τρόπο τους όρους υπό τους οποίους θα μπορούσε να στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θέτει ως προϋπόθεση τη διενέργεια δημοψηφίσματος για να εγκριθεί ή όχι η συμφωνία με τους δανειστές. Τέλος, υποστηρίζει πως ο Τσίπρας "θα σπάσει το κεφάλι του στον τοίχο" αν νομίζει ότι θα εκβιάσει την Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: