18.1.15

Κουτσούμπας: Κυβέρνηση με τον λαό πρωταγωνιστή...

BINTEO...
«Η Κουμουνδούρου και ο κ. Τσίπρας έκαναν τα κύρια ανοίγματα στην ΕΕ, το κεφάλαιο και τους μονοπωλιακούς ομίλους, ενώ απευθύνθηκαν και σε κόμματα όπως οι ΑΝΕΛ και η ΔΗΜΑΡ τους οποίους άδειασαν παταγωδώς στη...
συνέχεια», ανέφερε,  μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην Σοφία Παπαϊωάννου (ALPHA).
Επισήμανε ότι η πρόταση στο ΚΚΕ αφορούσε ψηφοθηρικά την «Κυριακή της κάλπης» κατά την πάγια τακτική του δικομματισμού των παρελθόντων 40 ετών, με το ΠΑΣΟΚ κυρίως να απευθύνεται σε κόσμο που αισθανόταν αριστερός και ριζοσπάστης και έχοντας «μπαϊλντίσει» επιθυμούσε να «φύγουν αυτοί» (η εκάστοτε κυβέρνηση).

«Γι΄ αυτό λέμε στον κόσμο ότι εκτός από το να "φύγουν αυτοί" πρέπει να σκεφθεί και τι θα διαδεχθεί το παλιό» τόνισε ο Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα πει ψέματα στον ελληνικό λαό.

Διευκρίνισε ότι το ΚΚΕ δεν τοποθετείται έτσι απέναντι στα «ανοίγματα» του ΣΥΡΙΖΑ φοβούμενο «άδειασμα» εκ μέρους της Κουμουνδούρου, καθώς, όπως είπε, γνωρίζουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από παλιά «όταν ήταν στο Κόμμα», ως αφερέγγυους, αλλά γνωρίζουμε και μερικούς εκ των προσφάτως προσχωρησάντων στον ΣΥΡΙΖΑ, μερικοί εκ των οποίων έχουν ψηφίσει και τα τρία μνημόνια.

Ταυτόχρονα επισήμανε την πολυγλωσσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που, όπως είπε, αλλάζουν τον λόγο τους, ανάλογα με το ακροατήριο.

Εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει με την αυτοδυναμία», ενώ επανέλαβε ότι σε περίπτωση μη επίτευξής της υπάρχει αντικειμενική βάση δημιουργίας κυβερνήσεων συνεργασίας, απέναντι στην οποία πρέπει να υπάρχει μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση την οποία μπορεί να ασκήσει μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ και όχι «κόμματα τυχάρπαστα ή οι φασίστες».

Σε ότι αφορά την θέση του ΚΚΕ σε κυβέρνηση είπε ότι διεκδικούμε μια κυβέρνηση με τον λαό πρωταγωνιστή που θα συγκρουστεί με την ΕΕ και το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Ερωτηθείς αν το ΚΚΕ έχει κάνει την αυτοκριτική του για την εκλογική του συρρίκνωση, είπε ότι αυτό έγινε, προσθέτοντας ότι «δεν εξαρτάται μόνο από το Κόμμα, αλλά πρέπει και ο λαός να αναρωτηθεί γιατί μια ζωή να είναι είτε με τις αυταπάτες του "μικρότερου κακού" είτε με τον φόβο».

Σε ότι αφορά τα «ανοίγματα του ΚΚΕ στην σύγχρονη εποχή» είπε ότι το ΚΚΕ πραγματοποιεί τέτοια ανοίγματα που αντανακλώνται τόσο στα υψηλά ποσοστά του στην νεολαία, αλλά και σε πρόσωπα που πλαισιώνουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος, προερχόμενα και από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά όντας πριν απ όλα αγωνιστές.

Εγκάλεσε δε και τα ΜΜΕ τα οποία αποσιωπούν τα ανοίγματα αυτά την ίδια στιγμή που «ακούγεται ο κάθε γραφικός».

Ο Κουτσούμπας εξέφρασε την αισιοδοξία του «από θέσεις αρχής και από την πρακτική» για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας ότι η δύναμη είναι οι λαοί, τονίζοντας ότι το κομμουνιστικό κίνημα και το ΚΚΕ έχουν συσσωρευμένη τεράστια εμπειρία που πρέπει να αξιοποιηθεί και προσθέτοντας ότι «ένα μικρό λιθαράκι σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις εκλογές την επόμενη Κυριακή».




Δεν υπάρχουν σχόλια: