6.1.15

Κουβέντα για το δικό της πρόγραμμα...

Γνωρίζουμε ότι στα επιτελεία του εκλογικού σχεδιασμού του κ. Σαμαρά έχουν επιλέξει ως μοναδικό τους πολιτικό πρόγραμμα την καταιγίδα καταστροφολογίας για...
ό,τι λέει ή κάνει ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεκάδες ενοικιαζόμενοι εργάτες της πληροφορικής (που δεν ξέρουν κι αυτοί, όπως όλοι οι υπάλληλοι της Ν.Δ., πότε θα πληρωθούν από το χρεοκοπημένο κόμμα της λεωφόρου Συγγρού) κάθε λεπτό του 24ώρου ψάχνουν στα λεγόμενα ή στα γραφόμενα του οποιουδήποτε στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να βρουν κάτι δήθεν επιλήψιμο για να ανατροφοδοτήσουν το κλίμα διαρκούς πανικού, το οποίο πιστεύουν ότι θα μειώσει τη διαφορά τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα αποτρέψει την αυτοδυναμία της Αριστεράς.

Από την άλλη πλευρά, για ευνόητους λόγους, η Ν.Δ. δεν πρόκειται να πει κουβέντα για το δικό της πρόγραμμα, δηλαδή τη συνέχιση της επίθεσης κατά της εργατικής τάξης, κατά των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων ολόκληρου του λαού και την ένταση των «ιδιωτικοποιήσεων».

Με αυτά τα δεδομένα το νεοδημοκρατικό παιχνίδι της επικοινωνίας λαμβάνει διαστάσεις ιλαροτραγωδίας. Ποιος αλήθεια θα πειστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας «βγάλει από το ευρώ», επειδή παλεύει από την αρχή της κρίσης για τη διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους (εφόσον δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα) και για την αγορά των κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με το χαμηλότερο επιτόκιο, δίχως επιβολή ταξικών μέτρων λιτότητας; Δεν γνωρίζουν όλοι ότι ήδη έχει αρχίζει να υλοποιείται αυτή η πολιτική με την απόκτηση από τη δευτερογενή αγορά τέτοιων ομολόγων και την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που προκύπτουν από την πληρωμή των συμβατικών ποσών στη λήξη των κρατικών τίτλων;..

Για να διαβάσετε τη συνέχεια του άρθρου πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: