13.1.15

Ας μην ξεχνάμε...

Photo: Menelaos Myrillas / SOOCΜοιάζει άσχετο με τις εκλογές και όλη αυτήν την ατμόσφαιρα που βιώνουμε, αλλά δεν είναι. Αναφέρομαι στη βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων που εχει εξαπολύσει, εδώ και καιρό, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή εναντίον Μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων που εχουν...
προχωρήσει σε αποκαλύψεις σχετικές με τη δράση της. Μία από αυτές τις μηνύσεις με πρωτοβουλία Κασιδιάρη εκδικάζεται αύριο (σήμερα) το πρωί εναντίον της Εφημερίδας των Συντακτών και αφορά σε δημοσιοποίηση ενός βίντεο που εμφανίζεται ο ίδιος να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς.

Θίχτηκε ο Κασιδιάρης και έκανε μήνυση. Ουσιαστικά, με αυτήν προσπαθεί να τρομοκρατήσει όχι μόνο συντάκτες της συγκεκριμένης εφημερίδας αλλά όλους εκείνους που εχουν προχωρήσει σε έρευνες και ρεπορτάζ που εδώ και αρκετούς μήνες έχουν απογυμνώσει την οργάνωση και έχουν βοηθήσει τη δικαιοσύνη να χαρακτηρίσει τη νεοναζιστική αυτή παρέα ως «εγκληματική οργάνωση».

Με την ευκαιρία, ας σκεφτούμε λίγο και τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Αυτές που δείχνουν πως ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας συνεχίζει να δηλώνει πως θα ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή, παρόλα όσα έχουν αποκαλυφθεί, παρότι η μισή σχεδόν κοινοβουλευτική της ομάδα βρίσκεται στον Κορυδαλλό με βαριές κατηγορίες. Ας σκεφτούμε πως ειναι ορατός ο κίνδυνος το νεοναζιστικό αυτό μόρφωμα να είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στη νέα Βουλή. Και αυτό, θα αποτελεί μια ακόμα ντροπή.

Μέσα στον προεκλογικό πυρετό που βιώνουμε, ας μην ξεχνάμε πως αυτή η μαύρη σελίδα της νεότερης πολιτικής ιστορίας μας, όχι δεν λέει να κλείσει, αλλά συνεχίζει ν' αποτελεί απειλή...

Γιάννης Παντελάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: