18.1.15

Γαλλία: Με απόλυτη μυστικότητα έγινε η κηδεία του Σερίφ Κουασί...


Ο δεύτερος από τους δράστες της επίθεσης στη σατιρική εφημερίδα Σαρλί Εμπντό, ο Σερίφ Κουασί, ενταφιάστηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε έναν...
ανώνυμο τάφο στο προάστιο Ζενβιλιέρ του Παρισιού, όπου κατοικούσε με την οικογένειά του.
Όπως συνέβη και με τον αδελφό του, τον Σαΐντ, που τάφηκε την προηγουμένη νύχτα στη Ρεμς, ο τάφος του Σερίφ είναι ανώνυμος, κατόπιν αιτήματος του δημάρχου που δεν ήθελε να μετατραπεί ο χώρος σε τόπο προσκυνήματος. "Ο ενταφιασμός έγινε μυστικά στις 23.45. Η σύζυγός του δεν θέλησε να παραβρεθεί. Δεν υπήρχε κανείς", διευκρίνισε ο δήμος. 

Ο δήμαρχος Πατρίς Λεκλέρκ εξήγησε ότι "δεν υπήρχε καμία άλλη νόμιμη οδός παρά μόνο να επιτρέψουμε τον ενταφιασμό του Σερίφ Κουασί". Ο ίδιος αρνήθηκε ωστόσο να ταφεί στον ίδιο χώρο ο Σαΐντ Κουασί, η κηδεία του οποίου έγινε το βράδυ της Παρασκευής στη Ρεμς, σε έναν επίσης ανώνυμο τάφο. 

Με βάση τη γαλλική νομοθεσία, οι συγγενείς του νεκρού μπορούν να ζητήσουν τον ενταφιασμό του μόνο στον δήμο όπου κατοικούν είτε εκεί όπου διαθέτουν οικογενειακό τάφο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι δημοτικές αρχές μπορούν να αρνηθούν. 

Οι συγγενείς του τρίτου τζιχαντιστή, του Αμεντί Κουλιμπαλί, του δράστη της επίθεσης στο εβραϊκό παντοπωλείο, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει εάν θα τον κηδέψουν στο Γκρινί όπου κατοικούν ή στο Μαλί, απ΄ όπου κατάγεται η οικογένεια. 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: