7.1.15

Σαχινίδης: Γι' αυτό κάναμε το "Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών"...

Σαχινίδης: Γι' αυτό κάναμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών
HXHTIKO...
Ο υποψήφιος βουλευτής Λάρισας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Φίλιππος Σαχινίδης μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου, το παρελθόν αλλά και τους...
στόχους του κόμματος.

«Εδώ και πάρα πολύ καιρό, το ΠΑΣΟΚ είχε αρχίσει να καταγράφει συνεχείς απώλειες δυνάμεων από ανθρώπους που το στήριξαν σε αυτή τα διαδρομή. Απέναντι σε αυτή την εικόνα, πολλοί από εμάς είχαμε καταθέσει τις ανησυχίες μας και προτάσεις για το πώς θα ανακοπεί αυτή η συρρίκνωση. Και αυτές οι προτάσεις ποτέ δεν αντιμετωπίστηκαν θετικά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι δεν συνειδητοποιούσαν που ακριβώς βρισκόμαστε, ούτε ότι η κρισιμότητα των περιστάσεων απαιτεί κόμματα διατεθειμένα να εργαστούν για την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση. Κόμματα τα οποία μπορούν να δώσουν έκφραση και φωνή σε πολίτες που ένοιωθαν άστεγοι. Αυτή την πρωτοβουλία πήραμε και δημιουργήσαμε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Για την ανασύνταξη του χώρου. Για να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες που μας εγκατέλειψαν, να έχουν ξανά δράση και παρουσία», σχολίασε αρχικά ο κ. Σαχινίδης και συνέχισε:

«Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου μίλησε για λάθη τα οποία έκανε. Έχει τοποθετηθεί και θα συνεχίσει να τοποθετείται για το τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε το 2009 και το 2010».

«Πολλές φορές έχει κατατεθεί η άποψη ότι θα ήταν εντελώς διαφορετική η πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα, αν η Νέα Δημοκρατία είχε υποχρεωθεί να δώσει συναίνεση στην πολιτική επιλογή εκείνης της περιόδου. Όμως η υπευθυνότητα δεν εκβιάζεται. Παρέχεται. Η Νέα Δημοκρατία, όφειλε ως το κόμμα του αστικού τμήματος της χώρας να παράσχει υπεύθυνη πολιτική στήριξη απέναντι στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου», πρόσθεσε αναφερόμενος στο παρελθόν».

Σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Σαχινίδης σχολίασε ότι: «Οι πολίτες πρέπει να ερωτώνται. Και πρέπει να ερωτώνται το σωστό ερώτημα. Η Ευρώπη, δεν ήθελε η Ελλάδα να θέσει σε δημοψήφισμα το πρόγραμμα αλλά αν συμφωνούν με τη συμμετοχή στην ευρωζώνη ή όχι. Ήταν προσχηματικό το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν οι ηγέτες στις κάννες. Το σωστό ερώτημα είναι, συμφωνείτε με το 2ο πρόγραμμα το οποίο εξασφαλίσαμε; Αυτό το ερώτημα οι ευρωπαίοι δεν ήθελαν να τεθεί. Αυτό ήταν ένα μείζον πολιτικό λάθος των ευρωπαίων ηγετών».

«Τα τελευταία 2 χρόνια η χώρα βρέθηκε στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Χρειαζόταν άμεσα η στήριξη μιας κυβέρνησης που θα επέτρεπε η χώρα να λειτουργεί. Η ΝΔ και ο Σαμαράς πίεσε τη χώρα για εκλογές τότε. Αυτά τα δύο χρόνια, είχαμε μια υποχρέωση να προσχωρήσουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας. Οι αλλαγές αυτές δεν προχώρησαν ούτε με τον καλύτερο δυνατό ρυθμό ούτε προς τη σωστή κατεύθυνση. Αν καταψηφίζαμε, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση. Επιλέξαμε συνειδητά να υπερψηφίζουμε αυτά που ερχόντουσαν στη Βουλή, αλλά να καταθέτουμε τις απόψεις μας. Δεν θέλαμε με κανέναν τρόπο να οδηγήσουμε τη χώρα σε πολιτική αστάθεια γιατί το κόστος της πολιτικής αστάθειας, να συζητά όλη η Ευρώπη για το Grexit ,δεν προέκυψε τυχαία. Δεν θέλαμε η χώρα να μπει σε συνθήκες αβεβαιότητας», είπε ακόμα, σχετικά με την τακτική του Γιώργου Παπανδρέου να ψηφίζει νομοσχέδια, αλλά και τον Σταύρο Δήμα.

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: