28.1.15

Νέο σχήμα με επίκεντρο την οικονομία...

Ο Αλέξης Τσίπρας με τους συνεργάτες του
Τη ρήξη με το παρελθόν επιδιώκει να πετύχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την «ανατρεπτική» αρχιτεκτονική που επέλεξε για τη νέα κυβέρνηση. 

Η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για ...
σχήμα με λίγα υπουργεία, τηρήθηκε στο μέτρο του δυνατού, δημιουργώντας παράλληλα ένα οικονομικό πεδίο ειδικού σκοπού, που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο τόσο των διαπραγματεύσεων στο εξωτερικό, όσο και το «συμμάζεμα» στα εσωτερικά οικονομικά του κράτους. 

Επίσης, η δέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ για πάταξη της διαφθοράς, «μεταφράστηκε» στην τοποθέτηση του Παναγιώτη Νικολούδη στη θέση του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Παράλληλα, το 15μελές κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο αντικαθιστά την κυβερνητική επιτροπή, θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης θα αναλάβει το συντονισμό των «οικονομικών υπουργείων» και θα προεδρεύει του εθνικού συμβουλίου οικονομικής πολιτικής, αλλά και της εθνικής επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Τέλος, τα πρώτα δείγματα γραφής για την εξουσία που θα ασκήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς αναμένεται να δοθούν μετά τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, που είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Τετάρτης.  

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: