17.1.15

Θεοδωράκης: «Το Αλάτσι είναι δικό μου!»...


Διέψευσε κατηγορηματικά τις φήμες - «Λες να πούλησα μαζί και τη μάνα μου;»
Ο προεκλογικός αγώνας είναι, ως γνωστόν, αδυσώπητος και γίνεται με όλα τα όπλα. Θεμιτά και αθέμιτα. Διαδόσεις,...
φημολογίες, σενάρια διακινούνται ανεξέλεγκτα για να εξυπηρετηθούν κάθε είδους σκοπιμότητες.

«Θύμα» αυτής  της νοοτροπίας πέφτει συχνά το «Ποτάμι», που, όπως λένε οι επιτελείς του, «επειδή δεν έχουμε παρελθόν και σκελετούς στη ντουλάπα μας, κατασκευάζουν για μας κάθε είδους τερατολογίες με τις οποίες θεωρούν κάποια κομματικά τρολ ότι θα πλήξουν».

Τελευταίο κρούσμα είναι οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μερικές εβδομάδες, όλως τυχαίως μέσα στην προεκλογική περίοδο, ότι «πωλήθηκε σε μεγαλοεπιχειρηματία το “Αλάτσι”», το εστιατόριο που διατηρεί εδώ και κάποια χρόνια στο κέντρο της Αθήνας ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Οι φωνές του επικεφαλής του Ποταμιού ακούστηκαν ως απέναντι που βρίσκεται το ξενοδοχείο Χίλτον την περασμένη Τρίτη όταν σε μια ανάπαυλα από τις περιοδείες του ανά την ελληνική επικράτεια βρέθηκε για λίγο στο “Αλάτσι” για να συναντήσει φίλους και παλαιούς συναδέλφους του.

Τριάντα δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, ανάμεσα τους ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος, ο Αλέξης Σπυρόπουλος, η Ζέτα Θεοδωρακοπούλου, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, ο Δήμος Μπουλούκος, ο Χάρης Αλευρόπουλος, κ.α., είχανξ βρεθεί στο εστιατόριο για να ευχηθούν καλή επιτυχία στο φίλου τους, Στέλιο Προσαλίκα που κατεβαίνει στην εκλογική μάχη μάχη με το Ποτάμι.

Ο μεγάλος προπονητής του βόλεϊ τους εξηγούσε γιατί αποφάσισε να αλλάξει ρότα και να στρατευθεί στο πλευρό του Σταύρου ως υποψήφιος στη Β’ Αθήνας.

Βοηθούσης και της κρητικής τσικουδιάς, η κουβέντα είχε εξελιχθεί πολύ όμορφα και ο Σταύρος Θεοδωράκης αν και προσήλθε καθυστερημένα έδωσε μερικές χαλαρές απαντήσεις στα ερωτήματα
των δημοσιογράφων.

Όταν όμως η προεκλογική σύναξη έληξε και οι δημοσιογράφοι ένας-ένας επέστρεφαν στη δουλειά τους, ένας άλλος θαμώνας από την κάτω αίθουσα, φώναξε δυνατά προς το μέρος του επικεφαλής του Ποταμιού: «Ακόμα έρχεσαι στο Αλάτσι, δεν το 'δωσες;».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού του έκανε ένα αρνητικό νεύμα με χαμόγελο – είπαμε βοηθούσε και η τσικουδιά - κι έκανε να φύγει. Ο θαμώνας όμως επέμεινε: «Όλοι γράφουν ότι το πούλησες. Το 'χουν σίγουρο δηλαδή». Εκεί, ποιος είδε τον Σταύρο και δεν τον φοβήθηκε. «Ωραία ρε φίλε, ξέρουν οι άλλοι και δεν ξέρω εγώ αν το πούλησα. Ούτε το πούλησα, ούτε το πουλάω».

Η «αψιμαχία» κράτησε για μερικά δευτερόλεπτα καθότι ο πελάτης άρχισε να του αραδιάζει και τα ονόματα των φερόμενων αγοραστών. Είδε και απόειδε ο Σταύρος και τον χαιρέτησε φωνάζοντας κάτι του τύπου: «Κατέβα και δες τη μάνα μου στην κουζίνα, λες να την πούλησα κι αυτή μαζί με το Αλάτσι;».

Εδώ, είναι αλήθεια ότι ο πελάτης με τη «σίγουρη πληροφορία» φάνηκε να κάμφθηκε.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: